StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Morgen RS Waasland-KSK Beveren.
Morgen speelt KSKB zijn laatste competitiewedstrijd van een seizoen dat hoopgevend begon, maar in mineur eindigde. In de derby tegen Waasland stelt interim-coach Marc Van Britsom een elftal op dat enerzijds een mixt van eigen jeugdspelers en anderzijds spelers die in de vitrine worden gezet, bevat. Bram De Bruyn neemt opnieuw zijn plaats onder de lat in en krijgt zo de kans om zijn sobere partij van afgelopen zondag tegen Virton te bevestigen. Grootste slachtoffer van de trainerswissel lijkt op het eerste zicht Sadio Ba te worden die naar de bank verhuisd waar ook de jeugdige Joachim Van Damme zal plaatsnemen. Ongetwijfeld een moeilijk moment voor Sadio Ba die zich ruim een half seizoen opofferde op een hem ongewone positie en nu een zitje op de bank toegewezen krijgt. Olguin (Buikspieren) sloot zijn seizoen al enkele weken eerder af. Michaë Lacroix mag zich verwachten aan een dure gsm-rekening, want bijna dagelijks stuurt hij de trainers berichten met medische rapporten. Ditmaal is een klein contractuurtje de oorzaak van zijn forfait, maar we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat er ook in het kopje iets niet juist zit en dat Michaël zich alles behalve in zijn sas voelt op de Freethiel.

*Ongelukkige val echtgenote Bob Cousin.
Minder goed nieuws vernam ik over de echtgenote van Bob Cousin. Die was eind vorige week onwel geworden op haar werk en maakte daarbij een kwalijke val. Bobs vrouw ligt nog altijd in het ziekenhuis en kan voorlopig niet beschikken over haar gezichtsvermogen. De artsen geven Bob echter goede hoop dat er nog een kentering in positieve zin mogelijk is, maar wij wensen Cousin alvast veel sterkte in deze moeilijke tijden.

*Besprekingen met Boskamp worden bevestigd.
Gisteren maakte ik nog gewag van mogelijke gesprekken tussen KSKB en Johan Boskamp. Praten kost geen geld natuurlijk en Beveren heeft het recht om naar de voorwaarden te informeren van eventuele opvolgers van Czerniatynski. Er zou wel degelijk contact geweest zijn tussen Beveren en de Nederlandse coach van FC Dender, maar over de inhoud ervan tasten we in het duister. Wil de lepe Hollander (maar uiteraard wel monument van een trainer) met deze gesprekken Brussels onder druk zetten snel een beslissing te nemen, of zou Bossi écht graag nog eens terugkeren naar de Freethiel, het blijft voor mij een raadsel. Persoonlijk heb ik nog altijd mijn twijfels, want Boskamp en ex-voorzitter Frans Van Hoof zijn gezworen kameraden en de manier waarop Van Hoof is moeten opstappen, blijft wellicht een doorn in het oog van het duo Boskamp-Van Hoof. Wordt zeker vervolgd.

*Spelerskern de gast op barbecue van supportersclub Den Belly’s in Bornem.
Aanstaande vrijdag 8 mei organiseert Geel-Blauw Den Belly’s haar jaarlijks supportersfeest (de afgelopen jaren is dat steeds een barbecue) en het is fijn vast te stellen dat nagenoeg de voltallige spelerskern aanwezig zal zijn in Bornem. Hopen maar dat er morgen in Waasland iets wordt gehaald zodat we dan toch nog iets hebben om te vieren.

Patrick Van Wesemael.