StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Dan toch Sadio Ba aan de aftrap.
Voor de laatste wedstrijd op RS Waasland zou Marc Van Britsom geen beroep doen op Sadio Ba, maar tot éénieders verbazing verscheen Sadio toch aan de aftrap.
Na de zaterdagtraining ondervond Chakir Lmaknaffi lichte hinder in zijn knie en bracht de trainer hiervan op de hoogte. Zondag voor aanvang van de match had Chakir geen last meer, maar Marc Van Britsom wou aanvankelijk geen risico nemen en liet Ba alsnog opdraven. Chakir werd dus alshetware een beetje slachtoffer van zijn eerlijkheid, want dat hij kon spelen bewees de Turkse Belg na rust. Bij een 2-0 achterstand moest de trainer iets doen en bracht hij Lmaknaffi in de ploeg die bedankte met een zeer degelijke invalsbeurt.

*Bossi op Puyenbeke.
Opgemerkt toeschouwer zondag in het Puyenbekestadion was Johan Boskamp. Naar eigen zeggen om Waasland-spits Enzo Neve te komen bekijken, maar zijn manier van reageren liet anders vermoeden. En of hem iemand was opgevallen in het Beverse kamp ? Om het met zijn eigen woorden te zeggen : “die kale op het middenveld kan er wat van Patte) waarmee hij natuurlijk Bob Cousin bedoelde. Boskamp zag de wedstrijd niet tot het einde en misschien heeft dat wel te maken met het geblesseerd uitvallen van Cousin. De eerste berichten over Bobs enkelblessure schijnen mee te vallen, maar best nog even afwachten alvorens opgelucht adem halen.

*Vervaet kan op veel belangstelling rekenen.
Eind vorige week gaf ik al mee dat er een eerste gesprek was geweest tussen Piter Vervaet en KSK Beveren. Voorlopig zitten de onderhandelingen nog in een fase van voorstellen en tegenvoorstellen, maar inmiddels lekte uit dat de talentvolle Beverse aanvaller o.a. kan rekenen op de belangstelling van de Franse eersteklasser Valenciennes. Dat wordt snel handelen voorzitter Verelst !

*Temse kampioen, Bornem naar de eindronde.
Zondag gelijktijdig met RS Waasland-Beveren, stond in Klein-Brabant de topper tussen Bornem en Temse, of de nummer 2 thuis tegen de nummer 1, op het programma. Meer dan 2000 toeschouwers vonden de weg naar het Breevenstadion, maar de wedstrijd had naast een pak spanning, weinig hoogstandjes te bieden. Zoals eerder gemeld spelen bij Bornem een aantal jongens met Beverse roots die worden getraind door succescoach Bart Selleslags. En er was nog meer Beverse inslag, want de aftrap werd gegeven door niemand minder dan Bjorn Vleminckx, de Klein-Brabander die dezer dagen op heel wat binnenlandse en buitenlandse interesse mag rekenen. De wedstrijd eindigde op 0-0 waardoor het Temse van de bij Beveren geciteerde Chris Andries kampioen werd en Bornem deelneemt aan de eindronde met een plaatsje in derde klasse als inzet.

Patrick Van Wesemael.