StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Licentie seizoen 2009-2010 is binnen.
Enkele weken geleden werd het bericht gepubliceerd als zou Beveren zijn licentie voor volgend seizoen op zak hebben. Dat was iets te voorbarig, want er moesten nog een aantal formaliteiten vervuld worden. Vandaag maakte de KBVB bekend dat Beveren, Waasland en Oostende de toestemming hebben om volgend seizoen in eerste of tweede klasse uit te komen. Die eerste klasse is voor Beveren en Oostende uiteraard uitgesloten, maar Waasland mag nog hoop koesteren die stunt te realiseren. Zondag 10 mei begint voor RSW de eindronde en wacht vooreerst een dubbele confrontatie met het Lierse van Herman Helleputte.

*Voorlopig oefenprogramma.
Vanavond valt in Sint-Pauwels het sportieve doek over het seizoen 2008-2009 (aftrap om 19 uur), maar ondertussen raakte, weliswaar onder voorbehoud, al een gedeeltelijk oefenprogramma bekend. Het is natuurlijk mogelijk dat de nieuwe trainer nog enkele correcties aanbrengt, maar veel zullen dat er zeker niet zijn. De trainingen worden hervat op donderdag 9 juli en het eerste oefenpartijtje is voorzien op woensdag 15 juli in het Nederlandse Clinge. Op zondag 12 juli staat er op de Freethiel een opvolger gepland voor de succesvolle barbecue van vorig jaar. Bijzonderheden volgen. Op de nationale feestdag van 21 juli wordt Cercle Brugge partij gegeven op een nog nader te bepalen terrein in het Brugse of ergens aan de kust. Dit zijn de andere data : *Een uitnodiging voor kwissers.
Op vrijdag 15 mei heeft in het business gebouw op de Freethiel de jaarlijkse kwis plaats van de Supportersvereniging. Geel-Blauw Den Belly’s is zeker vertegenwoordigd, maar wie interesse heeft om nog met een familie- of vriendenploegje in te schrijven, aarzel dan niet een mailtje te sturen naar sven_vl@telenet.be In het verleden bracht onze supportersclub de wisselbeker meerdere keren mee naar Klein-Brabant. Het spreekt vanzelf dat supporters welkom zijn op 15 mei om het ploegske van Den Belly’s te komen aanmoedigen.

*Blijft Traoré toch langer op de Freethiel ?
Zowel thuis tegen Virton als de laatste match op Waasland, was Ousmane Traoré één van de betere spelers op het veld. Traoré’s contract zou in principe niet worden verlengd, maar gezien zijn positieve ingesteldheid en de progressie die hij in de heenronde maakte, wordt nu bekeken of Ousmane een verlengd verblijf op de Freethiel kan worden aangeboden. Traoré was zowat het voornaamste slachtoffer van het aantrekken van het kwartet Kokot, Mulisa, Lacroix en Cousin en speelde in de tweede ronde nauwelijks. Ousmane had ondertussen een verkennend gesprek met RS Waasland, maar geeft er de voorkeur aan om in Beveren te blijven.

*KSK Beveren de gast in Hotel New Flandre.
Zondag na afloop van de slotwedstrijd in het Puyenbekestadion, zakte een Beverse delegatie onderleiding van voorzitter Verelst en de technische staf, hotel New Flandre binnen op het Stationsplein te Sint-Niklaas. Hotelbaas Peter Maes heeft altijd al een bijzondere sympathie gehad voor KSKB en was één van de vele gulle bieders op Ebay tijdens de KSKB-Oléactie van vorig jaar. Toch een mooi gebaar van de voorzitter, technische staf en spelers dat zij dit niet vergeten zijn.

Patrick Van Wesemael.