StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Met een voor onze supportersclub hopelijk topweekend voor de deur (vanavond staat de jaarlijkse barbecue op het programma en liefst 17 spelers + Marc Van Britsom en voorzitter Dirk Verelst hebben toegezegd van de partij te zijn), is het altijd leuk met enkele positieve nieuwtjes het weekend in te zetten in deze soms wat donkere Beverse tijden.

*Toestand nieuwe trainer :
Een beetje puzzelwerk leert ons dat Johan Boskamp wel degelijk kandidaat nummer 1 is om Alex Czerniatynski op te volgen. Of het zover komt hangt uiteraard van meerdere factoren af, maar afgaande op de eerste verkennende gesprekken, blijken er geen onoverkomelijke struikelblokken te zijn. Boskamp zou indien hij naar Beveren komt, nog een bekend Bevers gezicht wensen mee te brengen, nl. fysical trainer François De Jonghe. Afwachten wat er uit de bus komt, maar mocht voorzitter Dirk Verelst dit kunnen realiseren, is dit alvast een eerste serieus signaal naar de buitenwereld dat Beveren, ondanks alle onheilspellende berichten in de media, verre van dood is. Op het Beverse secretariaat ligt inmiddels een lijstje kandidaat-trainers dat is aangegroeid tot meer dan 50 namen. Onder hen Marc Grosjean, Chris Andries, Robby Buyens en Jos Daerden. Nog altijd onder voorbehoud natuurlijk, maar als Boskamp het sportieve roer in handen zou krijgen, wordt het uitkijken naar zijn assistent. Uit een ver verleden herinner ik mij dat De Vlieger, Massagie en Marc Van Britsom goede maatjes waren met Bossi en aangezien laatstgenoemde nu reeds die functie bekleedt, zou dat wel eens snel beklonken kunnen zijn. We vergeten zeker Carl De Wilde niet na zijn formidabel seizoen met de beloften en daarenboven heb ik van spelers die na een blessure een tijdje met Carl meetrainden, heel lovende commentaren gehoord over zijn manier van trainen en spelen. Waarom zouden we het ver van huis gaan zoeken als we het in eigen midden hebben rondlopen ?

*Wie volgt Dantschotter op ?
Bram De Bruyn stond de laatste twee wedstrijden van het seizoen onder de lat en toonde, ondanks zijn jeugdige leeftijd (18), dat hij op termijn de Beverse hoog aangeschreven keeperstraditie kan in stand houden. Misschien is het nog wat vroeg om volgend seizoen als titularis te vertrekken en in dat verband is het volgende bericht best prettig. De kans is immers groot dat Bart Dheelkens terugkeert naar de Freethiel. Bart moet bij Westerlo opboksen tegen een monument als De Winter en wanneer deze blessurevrij blijft, wordt dit een ongelijke strijd. Beveren van zijn kant zou de ervaring van een routinier als Dheelkens prima kunnen gebruiken, want dat zou een uitstekende leerschool kunnen worden voor Bram en de andere doelmannen op de Freethiel. Hopelijk is Bart ondertussen voldoende hersteld van een privé-ongeval thuis, want eind vorig jaar wou hij met de kettingzaag de taaiheid van zijn keepershanden testen en dat bleek nogal tegen te vallen.

Patrick Van Wesemael.