StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Traoré langer op de Freethiel.
Vorige week gaf ik jullie mee dat de Fransman Ousmane Traoré wel eens beloond zou kunnen worden met een contractverlenging voor zijn degelijke wedstrijden tegen Virton en RS Waasland.
Traoré, vrijdagavond nog de gast op onze barbecue, was één van de slachtoffers van de vier nieuwkomers die in januari naar de Freethiel kwamen. Hij is zich echter altijd correct blijven inzetten op training en wanneer er beroep op hem werd gedaan zoals tegen Virton en Waasland en dat heeft hem zondag geen windeieren, maar een nieuwe verbintenis opgeleverd en dit voor 2 seizoenen.
Traoré is een technisch vaardige voetballer die een actie in de benen heeft, maar soms iets te weinig oog voor zijn ploegmaats heeft.
De technische staf is in ieder geval overtuigd dat Ousmane de groep voor volgend seizoen iets kan bijbrengen.

*Verhaal Dheelkens onjuist.
Ook vorige week vermeldde ik dat Westerlo-doelman Bart Dheelkens volgens een Vlaamse krant hoog op het verlanglijstje zou staan van Beveren. Navraag bij voorzitter Verelst bracht aan het licht dat die interesse onjuist is. Wat het aanstellen van een nieuwe trainer betreft, hoopt onze voorzitter volgende week de knoop te kunnen doorhakken. Er is één ernstige externe piste (noem het ook een project). Als die geen doorgang kan vinden, wordt een oplossing binnenshuis gezocht.

*Pakken Beverse oud-spelers deze week prijzen ?
Vanavond weten we hoe goed Barry Boubacar Copa scoort (klinkt wat raar voor een keeper) in het referendum van de Ebbenhoutenschoen. Hijzelf minimaliseert zijn kansen door de concurrentie van spelers die bij de topclubs Standard en Anderlecht zitten.
Toch heeft Copa zijn eerste prijs al binnen, want zaterdag voor aanvang van de wedstrijd tegen FC Dender, werd de Ivoriaan door de Lokerse supporters verkozen via de website tot beste Lokerse speler van het seizoen 2008-2009. Proficiat Copa voor deze schitterende prestatie en veel geluk vanavond.
Zondagavond liet het Barcelona van Yaya Touré een unieke gelegenheid verloren gaan om de Spaanse titel binnen te halen. Een 3-1 ruststand werd in de slotseconden van de thuiswedstrijd tegen Villareal alsnog uit handen gegeven (3-3).
Een koude douche vergelijkbaar met het drama dat AZ een tweetal weken geleden overkwam toen het voor eigen publiek in de slotminuten een 1-0 voorsprong tegen Vitesse, omgebogen zag naar een 1-2 nederlaag.
Woensdagavond echter kan Touré misschien een eerste prijs inschrijven, want dan is Bilbao de tegenstander in de finale van de Spaanse voetbalbeker en dat moet een haalbare kaart zijn voor het wereldteam van voorzitter La Porta. Barcelona kan uit bij Mallorca dit weekend de misstap van gisterenavond rechtzetten, want dat de Catalanen kampioen worden, is een kwestie van dagen. De ultieme bekroning volgt dan mogelijk op woensdag 27 mei wanneer in Rome de finale van de CL wordt betwist tussen de wellicht twee beste ploegen van de wereld, nl. Barcelona en Manchester United.
En ook Artur Boka kan met zijn Stuttgart nog in de prijzen vallen, want het staat op amper 2 punten van het leidersduo Wolfsburg en Bayern. Europees voetbal staat zo goed als vast voor Stuttgart.
In de Gele Ditjes, Blauwe Datjes konden jullie al lezen dat ook Yapi Yapo met Bern nog de finale van de Zwitserse beker speelt en dat een vijftal ex-Beverenspelers straks in de finale staan in het Koning Boudewijnstadion wanneer KV Mechelen en RC Genk het tegen mekaar opnemen. Gilles Swerts pakte met AZ de hoogste onderscheiding in Nederland, maar vermoedelijk hebben meerdere oud-Freethielgangers in de lagere reeksen hier in België ook niet slecht geoogst. Als er bezoekers van onze website zijn die op dat vlak een tip kwijt willen, laat maar komen !

Patrick Van Wesemael.