StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beveren scoorde niet onaardig tegen ploegen in de eindronde.
Zaterdagavond startte de eerste wedstrijden van de eindronde in de Exqi-League. Doornik kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Antwerp en RS Waasland was met 1-1 zeer verdienstelijk tegen favoriet Lierse. De bedenking die ik mij maakte was dat Beveren in de reguliere competitie behoorlijk wat punten pakte tegen deze ploegen. Tegen Doornik en Antwerp werd telkens 6 op 6 gehaald. Tegen Waasland werd het 3 op 6 en tegen Lierse 1 op 6. Opgeteld maakt dat 16 op 24 en dat mag je toch een mooie score noemen tegen ploegen die dus nu in de eindronde staan. Het bewijs ook dat Beveren, indien het in die eindronde was geraakt, niet kansloos was geweest, maar dat is nu praat voor de vaak uiteraard.

* Afsluitend etentje.
Vorige week woensdag viel in Sint-Pauwels het sportieve doek over het seizoen 2008-2009 en morgen 15 mei gaat het trainerskwartet Czerniatynski, Van Britsom, Schönberger en Geert Mestdagh, vergezeld van Willy Vandevelde, het seizoen met een etentje afsluiten. Wat er op de menu staat is voor een volgende editie van Freethielsprokkels.

* Beveren praat met kandidaat-opvolger Dantschotter.
KSK Beveren gelooft ongetwijfeld in zijn beloftevolle jonge keeper Bram De Bruyn, maar wil graag nog een iets meer ervaren doelman erbij. In die context werd gepraat met Björn Sengier. Sengier is ex-keeper van Zulte-Waregem en zat volgens mij ook een tijdje in Nederland. Dit en vorig seizoen stond Björn onder de lat bij KVSK United. Of de 30-jarige en 1.88 meter grote Sengier financieel haalbaar is voor Beveren valt af te wachten.

* Eerste prijs binnen voor Beverse oud-speler.
Woensdagavond laat heeft FC Barcelona zich verzekerd van een eerste prijs door het winnen van de Copa Del Rey (Spaanse beker). Tegenstander Atletic de Bilbaoo leek voor een heuse stunt te gaan zorgen door vroeg op voorsprong te komen, maar niemand minder dan Yaya Touré rondde een schitterende solo af even voor de pauze waardoor beide ploegen met 1-1 gingen rusten. Na de thee was Bilbao geen partij meer voor een wervelend Barça dat via goals van Messi, Bojan en Xavi tot 4-1 kon uitlopen. Komend weekend kan Barcelona ook nog Spaans kampioen worden en op 27 mei speelt het nog de CL-finale tegen Manchester United. Yaya doet er dus goed aan een voldoende ruime prijzenkast aan te schaffen. Copa daarentegen ontliep de Ebbenhoutenschoen, want die was voor Anderlechtenaar Mbarc Boussouffa. Toch een heel knappe prestatie van Copa die andere gerenommeerde Afrikanen achter zich liet. Zondag kan hij opnieuw een gooi doen naar de hoogste onderscheiding, maar ditmaal als beste doelman van de Jupiler Pro-League. Alvast veel succes ami Copa.

Patrick Van Wesemael.