StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gertjan Martens begeerd.
Zaterdagavond was er de jaarlijkse bbq van supportersclub de Beverboys. In het gebruikelijke babbeltje van DJ Nico met de peter van de supportersclub Gertjan Martens, vertelde de beste Beverse speler van het voorbije seizoen dat hij een drietal aanbiedingen op zak heeft van reeksgenoten. Gertjan heeft nog een contract voor de komende 2 seizoenen en is geen vragende partij om de Freethiel te verlaten, maar mochten er aanbiedingen komen waarbij zowel de club als de speler zelf goede zaken kunnen doen, sluit hij een transfer niet uit.

* Infoavond Dirk Verelst.
Op dinsdag 26 mei om 20 uur kan iedereen die het wenst in het business gebouw beneden komen luisteren naar voorzitter Dirk Verelst die toelichting zal geven bij een aantal prangende vraagstukken. Een echte aanrader zo’n infoavond van de voorzitter.

* Waasland en Beveren azen op Erwin Lemmens.
Beveren laat een aantal kandidaten de revue passeren om Rubin Dantschotter op te volgen. Vorige week viel hier de naam van Björn Sengier en vandaag voegen we daar de naam van ex-keeper Erwin Lemmens aan toe. Erwin begon zijn carrière op het hoogste niveau bij KSK Beveren en kwam via Spanje en Griekenland opnieuw in België (FC Dender) terecht. Lemmens is er 33 en wil zijn loopbaan wat graag in Beveren afsluiten, maar ook RS Waasland trekt behoorlijk fors aan zijn mouwen. Wellicht moet er een verband worden gelegd tussen de Beverse interesse voor Johan Boskamp en die voor Erwin Lemmens. In tegenstelling met eerdere geruchten als zou Lemmens reeds een driejarig contract hebben onderschreven bij Beveren, ontkende Erwin vanmiddag dat de overeenkomst is getekend. Hij hoopt echter spoedig (eerstdaags) de deal te kunnen afronden.

* Beverse oud-spelers blijven zich onderscheiden.
Vanuit de luie zetel een kampioenstitel aan je palmares toevoegen is misschien niet de meest prettige manier om deze unieke ervaring te beleven, maar hij telt wel natuurlijk. Omdat Barcelona vorige week in de thuiswedstrijd tegen Villareal verzaakte de klus te klaren, moest het zondagavond maar gebeuren in en tegen Mallorca. De Koninklijke uit Madrid vond echter dat een feestje bouwen beter op zaterdagavond dan op zondagavond past en stak de aartsrivaal een handje toe door met 3-2 te gaan verliezen bij datzelfde Villareal waardoor Barça zaterdagnacht nog de champagne mocht ontkurken. Dat deden ze vermoedelijk met stijl, want in een wedstrijd zonder enig belang verloor Barcelona gisterenavond met 2-1 in Mallorca. Eto’O die Barcelona in de eerste helft op 0-1 had gezet, miste in de slotminuut vanop elf meter de gelijkmaker. De prijzenkast van Yaya Touré staat dus vanaf zaterdagnacht weer een beetje voller.
En ook onze voormalige doelman Barry Copa moet binnenkort gaan verbouwen, want nadat hij in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Dender door de Lokerse supporters werd uitgeroepen als beste Lokerse speler van het seizoen, mocht Copa zondagavond op het Gala van de Profvoetballer opnieuw juichen. Ditmaal werd hij bekroond als beste doelman van de Jupiler Pro League in het afgelopen seizoen. Alhoewel, juichen deed de gevoelige Ivoriaan niet, want in een emotioneel dankwoordje vloeiden aanvankelijk de tranen rijkelijk om nadien op een indrukwekkende manier zich te herpakken en iedereen de lof te zwaaien die aan zijn keepersloopbaan tot nu toe heeft meegewerkt. En daar waar menig oud-speler in een moment van euforie het “kleine” Beveren wel eens durft vergeten, deed Boubacar Copa dat niet. Bedankt Copa, het is je gegund.

Patrick Van Wesemael.