StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Positief juridisch nieuws van het Beverenfront.
Vandaag pakt de Beverse website uit met goed nieuws ivm de hangende rechtszaak tegen JM Guillou. Zonder de details te kennen, komt het zeer eenvoudig uitgelegd hier op neer dat de schadeclaim tbv 3 miljoen euro die Guillou had ingesteld tegen KSK Beveren, is afgewezen. Jean-Marc heeft naar verluidt nu 2 weken tijd om in beroep te gaan, maar het is alvast een positieve wending in dit levensbedreigende dossier voor onze club. Of daarmee alle juridische verwikkelingen definitief van de baan zijn als ook het beroep in Bevers voordeel wordt uitgesproken, is mij nog niet meteen duidelijk, maar moet worden betwijfeld. Wordt uiteraard vervolgd.

* Staat Boskamp alweer een stap dichter bij KSK Beveren ?
Het hing al lang in de lucht, maar vanmorgen is de bom in Dender eindelijk geëxplodeerd. Het conflict tussen hulptrainer Asselman en hoofdtrainer Johan Boskamp is in een stroomversnelling geraakt met als resultaat het ontslag van de ex-winnaar van de gouden Schoen. Hieruit afleiden dat Boskamp nu zeker naar Beveren komt is natuurlijk veel te voorbarig, maar wellicht wordt de afhandeling van de zaak (positief of negatief) nu wel bespoedigd. Ondertussen vernam ik vanuit de Dirk Geraerd-hoek dat Beveren ook met hem een positief gesprek had. De bij Roeselare ontslagen coach was voordien ook al in het Waasland aan de slag, nl. RS Waasland.

* Lacroix naar RC Doornik ?
Het huwelijk tussen Michaël Lacroix en KSK Beveren heeft weinig hoogtepunten gekend en het ziet er naar uit dat de samenwerking na amper 6 maanden zal worden stopgezet. Lacroix, zonder twijfel een prima voetballer, heeft zich nooit echt thuis gevoeld op de Freethiel en was vaak geblesseerd. Naar verluidt zou de van KVK Tienen overgenomen middenvelder in vergevorderde onderhandelingen zijn met reeksgenoot RC Doornik.

* Sadio Ba niet langer op de Freethiel.
Alhoewel een contractverlenging in kannen en kruiken leek, raakte na de laatste training van vorige week vrijdag bekend dat die nieuwe verbintenis voor Sadio Ba er (zeer vermoedelijk) dan toch niet komt. Aanvankelijk werd gedacht dat de ervaring van Ba wel eens goed van pas zou kunnen komen wanneer volgend seizoen de A-kern nog meer jongeren zal bevatten, maar blijkbaar is er een kink in de kabel gekomen. Ongetwijfeld een zware teleurstelling voor de polyvalente Ba die binnen de spelersgroep bijzonder wordt geprezen voor zijn menselijke kwaliteiten. Beveren deed een voorstel om Sadio in een andere functie voor de club te behouden, maar dat is onbespreekbaar voor Ba die liever nog minstens een jaartje wil voetballen.

Patrick Van Wesemael.