StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bevordering krijgt extra Waaslands tintje.
Nadat Sint-Gillis-Waas zich tot kampioen van eerste provinciale Oost-Vlaanderen had gekroond en volgend seizoen dus naar vierde klasse mag, is daar sinds gisterennamiddag nog een tweede Oost-Vlaamse ploeg bijgekomen. Na de 3-2 winst in de heenwedstrijd en het 1-1 gelijkspel van gisteren bij Evergem, mag ook Vrasene volgend seizoen in bevordering uitkomen en treft het daarin zeer vermoedelijk KSV Bornem. Vrasene, de ploeg waar Beveren in de voorbereiding nog de gast was en aan de rust met 1-0 in het krijt stond, kende een zeer moeizame competitiestart. Na 6 wedstrijden bengelde het onderaan en haalde het Marc Behiels binnen als nieuwe coach. Die realiseerde en heuse stunt door zijn elftal naar een schitterende vijfde plaats in de eindstand te sturen met eindronde en dus nu ook promotie als resultaat. Alvast een dikke proficiat voor de hele entourage van de buren uit Vrasene. Ongetwijfeld zal Rudy Beck in de rubriek Gele Ditjes, Blauwe Datjes hierop nog uitgebreid terugkomen en op zoek gaan naar spelers van Vrasene met Beverse roots.

* KSK Beveren in voorprogramma van Champions Leaguefinale op televisie.
Aanstaande woensdag 27 mei wordt in Rome de finale gespeeld van de Champions League met als protagonisten Barcelona en Manchester United. Deze finale zal zoals alle CL-wedstrijden worden uitgezonden op 2be en leuk is dat om 19.55 uur in het voorprogramma een mini-documentaire zal te zien zijn over KSK Beveren en dat naar aanleiding van zijn halve finale tegen Barça in 1979. Er werden enkele weken geleden een aantal oud-spelers van destijds op de Freethiel uitgenodigd door Stefan Van Look voor de nodige interviews en die zullen hopelijk straks leiden tot een kippenvelreportage. Helaas zal onze veldheer van toen Heinz Schönberger in deze reportage niet te zien zijn, want die was op het moment dat de opnames werden gedraaid, op familiebezoek in Duitsland. Allen dus op post komende woensdag om 19.55 uur en afstemmen op het vroegere Kanaal2 (nu 2be).

* Zingende haarkapper valt in de prijzen.
Jong of oud, iedereen onder jullie kent ongetwijfeld de sympathieke en zingende haarkapper uit Beveren Gilbert De Nockere. Hij maakte destijds heel wat liedjes over ons KSK Beveren die grijs werden gedraaid in Beveren en ver daarbuiten. Onlangs werd Gilbert bedacht met een eremedaille uitgereikt door auteursrechtenvereniging SABAM en dit voor zijn lange carrière als componist en als zanger. Tijdens de KSKB-Oléacties van een jaar geleden gaf Gilbert nog probleemloos zijn toestemming om de oude lp’s van KSK Beveren digitaal te laten omzetten en zo zijn gewaardeerde steentje bij te dragen tot de bekende overlevingsactie Dikke proficiat Gilbert.

* Zaak-Boskamp in de koelkast.
Het is niet mijn bedoeling om met het publiceren van nieuwtjes/geruchten over ons geliefde clubje aan klantenbinding te doen voor onze website, maar gewoon uit eigen ervaring weet ik hoe heilzaam een berichtje (liever positief dan negatief uiteraard) kan werken op een moment van vertwijfeling. Ik heb echter altijd de gouden spelregel gehanteerd dat, als de informatie nadelig zou kunnen uitpakken voor “onze” club of één van de andere medespelers, ik mij in het belang hiervan distantieer. Daarom reken ik op jullie begrip in het belang van alle betrokken partijen om de zaak-Boskamp de sereniteit te gunnen die ze verdient.
Onze voorzitter zal op het gepaste moment naar buiten komen (wellicht komende dinsdag al) met het hoe en waarom.

Patrick Van Wesemael.