StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Morgen Bevers getinte CL-day.
De droomfinale waar iedereen op hoopte is eindelijk aan de beurt. Morgenavond om 20.45 uur staan in Rome de twee beste ploegen van de wereld tegenover mekaar met in elk kamp een voetballer van het zuiverste gehalte nl. Christiano Ronaldo en Lionel Messi. Twee zaken verdienen onze bijzondere aandacht : bij Barcelona loopt een jongen die gedurende drie seizoenen de kleuren van SK Beveren verdedigde en die met wat geluk morgen de derde prijs op amper een tweetal weken tijd kan binnenhalen. Natuurlijk heb ik het over Yaya Touré die we langs deze weg ontzettend veel succes toewensen. Maar minstens zo belangrijk morgenvanavond is de reportage over KSK Beveren die in het voorprogramma zit op 2be (Kanaal2) van voorheen. Dertig jaar geleden speelde Beveren in de halve finale van de landskampioenen een dubbele confrontatie tegen het Barcelona van Cruiff, Neeskens, Krankel enz. De Catalanen trokken tweemaal aan het langste eind 1-0 en 0-1, telkens op strafschop. Om 19.55 uur tot 20.20 uur is er op 2be een schitterende reportage te zien waarin verschillende hoofdrolspelers van destijds aan het woord komen. Toch formidabel dat ons clubje in deze donkere tijden in het voorprogramma van een droomfinale mag zitten. Dat wordt ongetwijfeld slikken en voor sommigen misschien ook snikken.

* Deadline werkzaamheden nieuwe tribune.
Alhoewel de werkzaamheden aan de nieuwe tribune zelfs zichtbaar goed vorderen, blijft het gewaagd betrouwbare voorspellingen te maken over de voltooiing van de werken, maar voorlopig blijft de gestelde deadline op 1 augustus. SK Beveren heeft alleszins uit voorzorg aan de kalendercommissie gevraagd om zijn eerste 2 thuiswedstrijden buitenshuis te mogen spelen. Aangezien de competitie in de Exqi League op woensdag 19 augustus begint en de tweede wedstrijd een week later, is de kans dus groot dat KSKB pas voor het eerst begin september op de Freethiel zal aantreden. Wel is het mogelijk dat in het weekend van 15 en 16 augustus een thuiswedstrijd in het kader van de Beker van België wordt gespeeld, maar die loting moet nog plaatsvinden.

* Tribune F wordt E-Side.
Met ingang van volgend seizoen zal de huidige F-tribune worden omgedoopt tot E-Sidetribune. De supportersvereniging was al langer vragende partij in dit dossier, maar Binnenlandse Zaken kon uit veiligheidsoogpunt hierop niet ingaan omdat dan de logische volgorde zou worden geschonden. Met de verbouwingen en de komst van de nieuwe tribune kan dat wel. De nieuwe tribune zal worden ingedeeld als A, B en C, de huidige tribune E wordt tribune D waardoor tribune F eindelijk kan worden omgetoverd tot E-tribune. Er dezer dagen het alfabet nog eens op naslaan, is volgens mij geen overbodige luxe. De jongens van de merchandising binnen de Supportersvereniging kunnen alvast aan de slag om de nodige hebbedingetjes te laten aanmaken.

Patrick Van Wesemael.