StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vrijdag persconferentie.
Aanstaande vrijdag komt er klaarheid over wie de komende 3 seizoenen het sportieve roer in handen zal krijgen op de Freethiel. Op een druk bijgewoonde sport/infoavond die werd georganiseerd door de Supportersvereniging, maakte voorzitter Dirk Verelst bekend dat er komende vrijdag een persconferentie wordt voorzien waarop de nieuwe sportieve baas en zijn technische staf zal worden voorgesteld. Namen noemen deed Dirk Verelst niet en daarom willen ook wij de termijn tot aan de persconferentie respecteren, maar we mogen aannemen dat de regelmatige bezoekers van onze website aan de hand van de eerder geciteerde kandidatenlijst, zich wel een idee kunnen vormen. Ook met een ervaren doelman zouden de onderhandelingen in een eindfase zitten en tegen vrijdag afgerond kunnen zijn. Alhoewel de kersverse trainer zelf zijn klemtonen zal leggen van de plaatsen waarop versterking wordt gezocht, zijn gezien de financiële mogelijkheden van de club maximaal een viertal transfers mogelijk waaronder zeker een diepe spits.

Het talrijk opgekomen publiek kreeg overigens een zeer gedreven voorzitter Verelst aan het woord die met een aantal slides de verwezenlijkingen op financieel vlak van zijn bestuursploeg tijdens de voorbije 2 jaar, onderstreepte. Hiermee snoerde de president de criticasters dat er wel degelijk gedurende zijn ambtstermijn planmatig en correct aan schuldenafbouw werd gedaan en het is uiteraard de bedoeling daarmee door te gaan in de toekomst.

Preses Verelst heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij op financieel vlak alleen de kar kon blijven trekken. De broodnodige steun bleef angstig lang weg. De Zaak-Guillou hing als een voortdurend dreigend zwaard van damokles boven het hoofd, maar nu vorige week in eerste aanleg goed nieuws werd ontvangen, schijnt ook op dat gebied zich een voorzichtig positieve kentering af te tekenen, maar het is nog veel te vroeg om hierover in detail te treden.

Verder is het natuurlijk onmogelijk een drietal uur boeiende info in enkele lijnen samen te vatten, maar graag onthou ik van deze interessante infoavond een opnieuw bijzonder strijdvaardige voorzitter aan het werk te hebben gezien en dat is met het oog op het lijstje uitdagingen die hem nog staan te wachten, zeker geen overbodige luxe.

Patrick Van Wesemael.