StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sadio Ba naar Willebroek Meerhof.
Hij had er op gerekend in Beveren zijn actieve spelerscarrière te kunnen afsluiten, maar dat pakte op het laatste nippertje verkeerd uit voor de sympathieke Sadio Ba. Toch heeft de 35-jarige polyvalente verdediger niet lang moeten zoeken naar een nieuwe club. Sadio verdedigt vanaf volgend seizoen de kleuren van derdeklasser Willebroek Meerhof, de club die enkele maanden geleden nog op een zucht van een fusie met die andere Klein-Brabantse club (KSV Bornem) stond. Het heeft er dus alle schijn van dat Ba komend seizoen enkele keren in het Waasland zal te zien zijn, want Temse en Nieuwkerken worden haast zeker in dezelfde reeks als Willebroek ingedeeld.

* Beverse –19 schrijven tornooi van Leusden op hun naam.
Afgelopen verlengd weekend namen de Beverse –19 met o.a. Joachim Van Damme, Jordy Cathoir en Pieter Vervaet in de rangen, deel aan het prestigieuze tornooi van Leusden (gelegen tussen Utrecht en Amsterdam). De Beverse delegatie vertrok vrijdagavond en stond onder leiding van het trainersduo Robin Hellemans en Carl De Wilde en kregen morele steun van de jeugdcoördinatoren David Penneman en David De Bock. Zaterdag stonden 3 groepswedstrijden op het programma en daarvan werden er 2 gewonnen en werd eenmaal gelijkgespeeld.
In de kruisfinale (halve finale) zondag werd Cambuur met 1-0 verslagen en in de finale moest het Duitse M. Gladbach met dezelfde cijfers het onderspit delven (doelpunt Pieter Vervaet). Bij de 8 deelnemende ploegen waren ook Willem-II, Sparta, Excelsior en nog enkele lokale elftallen.
Knap resultaat van Geel-Blauw en het bewijs dat er wel degelijk jeugdig talent op de Freethiel rondloopt. Ene Johan Boskamp zal het graag horen !

* Koen Van Hal verleent opnieuw zijn diensten in het Waasland.
Onze voormalige gerechtigd correspondent en veiligheidsverantwoordelijke Koen Van Hal die na zijn vertrek op de Freethiel bij de KBVB voltijds aan de slag is, zal komend seizoen zijn uitgebreide veiligheidskennis aanwenden om neo-vierdeklasser Herleving Vrasene te adviseren. Naast het gedeelte veiligheid zou Koen ook een aantal administratieve taken op zich nemen. ’t Moet toch niet zo slecht zijn in het Waasland lijkt mij !

* Pieter Collen op verlanglijstje Boskamp.
Vrijdagavond op de persconferentie verklapte Boskamp dat hij ook elders zou uitkijken naar vers bloed en gebruikte zelfs de term jeugdinternational. Dat leek mij iets te optimistisch van Bossie, maar nu vandaag in een krant de naam van Pieter Collen viel, is de link zo gelegd natuurlijk. De 28-jarige Collen was een tiental jaar geleden bij KAA Gent een grote belofte en het zou mij niet verbazen dat Boskamp destijds de sportieve touwtjes in handen had in de Arteveldestad. Collen was voor de Buffalo’s onmogelijk te houden en werd getransfereerd naar Feyenoord, maar kon daar nooit echt potten breken. Hij verzamelde wel wat caps in het fanion van de Rotterdammers, maar mede door blessures lukte het hem niet een basisplaats langdurig vast te houden. Hij werd door Feyenoord enkele keren uitgeleend aan o.a. Nec, speelde tussendoor bij STVV en maakte het voorbije seizoen af bij RBC dat in de Nederlandse Jupiler League uitkomt. Als de geruchten kloppen en de transfer kan worden afgerond, heeft Beveren alleszins een karakterboy te pakken die op zijn 28ste verre van uitgeblust is en die wel eens de geknipte man kan worden als verlengstuk van de trainer tussen de lijnen om de jonge gasten te coachen. Voorzitter Verelst bevestigt dat de naam Collen op het lijstje van Boskamp voorkomt, maar ontkent enig contact met betrokken speler te hebben gehad. Er is dus nog een lange weg af te leggen alvorens Collen eventueel als Beverboy mag worden beschouwd.

* Kennismaking met de spelersgroep.
Vanavond om 17 uur is de eerste ontmoeting gepland tussen kersvers oefenmeester Johan Boskamp en de spelersgroep. Dat wordt ongetwijfeld een gezellige bedoening, maar vriend Jan zoals Van Het Groenewoud ooit Boskamp bezong, zal vast een af te werken vakantieprogramma aanbevelen zodat op 6 juli wanneer de trainingen worden hervat, er meteen de beuk kan worden ingegooid. In de loop van deze week hou ik jullie op de hoogte over dit kennismakingsgesprek tussen spelers en trainer.

Patrick Van Wesemael.