StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tekent Lemmens vandaag ?
Om 15 uur zitten Erwin Lemmens en voorzitter Dirk Verelst aan tafel om “hopelijk” de gesprekken over een tweejarige verbintenis met optie voor een derde seizoen, af te ronden. Indien de onderhandelingen alsnog zouden afspringen, tekent Lemmens vandaag nog een overeenkomst met de buren van RS Waasland.

* Boskamp ziet voor het eerst zijn spelersgroep.
Dinsdagnamiddag konden de Beverse spelers voor het eerst kennis maken met hun nieuwe coach. Een ontzag inboezemende Boskamp sprak zijn uitgedunde spelersgroep in de hem eigen stijl gedurende 3 kwartier toe. Kabwe (volgend seizoen in de B-kern), Lacroix (zonder nieuws), Bagdhad en Rentmeister (op verlof), Olguin (niet langer gewenst) en Sam De Munter (transfer naar neo-tweedeklasser Wetteren), ontbraken op deze spelersbijeenkomst in het business gebouw boven.
Bossie maakte al meteen duidelijk welke de disciplinaire spelregels voor volgend seizoen zijn en kreeg daartoe de gelegenheid omdat iemand een tiental minuutjes te laat op de eerste afspraak was. Aan Joachim Van Damme die zijn pet had opgezet vroeg Boskamp of hij misschien wel koude oren had. De spelers werden ook onverwachts gevraagd zich te laten wegen en mogen bij het zich terug aanbieden op 6 juli niet meer dan 2 kilo zijn bijgekomen.
Johan Boskamp had overigens nog een bijzonder leuke verrassing in petto, want tijdens de Kerstvakantie zal de spelersgroep voor een vijftal dagen naar Dubai trekken om er uiteraard verder te conditie te onderhouden, maar er zullen ook 2 oefenwedstrijden worden afgewerkt tegen lokale eersteklassers.
Verder benadrukte de Nederlander dat het wel degelijk de bedoeling is zo snel als mogelijk, maar zeker binnen de 3 jaar, onze verloren plaats in de hoogste afdeling te herwinnen.

* Sam De Munter verlaat Beveren.
Sinds omstreeks de jaarwisseling een viertal nieuwkomers de Beverse A-kern kwamen verruimen, slonken ook de speelkansen van Sam De Munter. Sam nam de afgelopen weken enkele keren contact op met Beveren om over zijn toekomst te praten, maar vond tot nu toe weinig gehoor. Omdat ondertussen één van de nieuwkomers in de Exqi League kwam aankloppen, heeft De Munter zelf de knoop doorgehakt en een tweejarige verbintenis bij Wetteren getekend. Sam woont in Oosterzele en dat is amper 5 minuten rijden tot bij zijn nieuwe werkgever Wetteren. Het belooft volgend seizoen alleszins een pittige confrontatie te worden tussen Beveren en Wetteren wanneer Kristof Lardenoit moet proberen zijn toekomstig schoonbroer Sam De Munter het scoren te beletten.

Patrick Van Wesemael.