StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vlaamse feestdag in Nederland vieren.
Door de actualiteit van vorige week (het aanstellen van Johan Boskamp als nieuwe trainer en het aantrekken van Erwin Lemmens als nieuwe doelman), is de gewijzigde datum van de openingsklassieker van het Beverse oefenprogramma, wat aan de aandacht ontsnapt. De jaarlijkse vriendschappelijke opener van het oefenprogramma tussen het Nederlandse Clinge en KSK Beveren zal ditmaal doorgaan op zaterdagnamiddag 11 juli om 14.30 uur en niet op vrijdag 17 juli zoals aanvankelijk gepland. Deze wijziging heeft alles te maken met het vroeger hervatten van de trainingen, want die beginnen op maandag 6 juli en niet op zaterdag 11 juli zoals eerst voorzien. Bossie drukt dus zijn stempel vanaf het prille begin.

* Ivoorkust wint van Guinea.
De nationale competities mogen dan wel zowat overal zijn afgelopen en de profs dringend snakken naar rust, zij die het tot international hebben geschopt moeten nog even wachten om de batterijen op te laden, want her en der worden nog kwalificatiewedstrijden afgewerkt. Zo speelde gisterennamiddag (zondag 7 juni om 17 uur), Ivoorkust nog een wedstrijd in en tegen Guinea. Les élefants wonnen met 1-2 en staan in hun groep met 2 gespeelde wedstrijden aan de leiding (6 op 6). Ook Burkina Faso liet nog geen steek vallen, maar heeft een minder gunstig doelsaldo. Op zaterdag 20 juni treffen Copa en maats datzelfde Burkina Faso met als inzet het prolongeren van de koppositie.

* Gefeliciteerd Bjorn Vleminckx.
Een paar weken geleden maakte ik al melding van de Nederlandse interesse die Nec Nijmegen toonde voor ex-Beverenspeler Bjorn Vleminckx. Afgelopen weekend werd de deal afgerond waardoor Vleminckx de komende 4 seizoenen de kleuren van Nec zal verdedigen. Bjorn is ondertussen al enkele seizoenen weg op de Freethiel, maar heeft nog altijd een grote sympathie voor onze club en als hij zelf niet moest spelen en Beveren wel, stond hij steevast in de staantribune F om zijn vroegere maats aan te moedigen en de vrienden van toen op te zoeken. We wensen onze dorpsgenoot Vleminckx veel geluk bij zijn nieuwe werkgever, maar graag wil ik dit berichtje afsluiten met nog een leuke anekdote. Ik hoorde het nieuws van de Nijmeegse interesse voor Vleminckx een tweetal weken geleden via het praatprogramma Voetbal_Insite op de Nederlandse commerciële zender RTL7. Het was gewezen Lokeren aanvaller René Van Der Gijp die het nieuwtje lanceerde met daarbij de volgende toch wel bijzonder fijne opmerking : Volgens Van Der Gijp zal Vleminckx de eerste speler in de eredivizie worden die straks een ingooi voor zijn rekening neemt en hem dan zelf aan de tweede paal nog gaat inkoppen ook. Mooi compliment toch voor de sympathieke Klein-Brabander die nooit in aanmerking zal komen voor een schoonheidsprijs op technisch vlak, maar die vaak geen gelijke heeft op het gebied van karakter, inzet en mentaliteit.

Patrick Van Wesemael.