StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Anderlechtscouts ontdekken bij toeval Joachim Van Damme.
Dat scouts van de grote ploegen de jeugdwedstrijden en internationale tornooien afschuimen op zoek naar witte raven, merels of ander gevogelte, is een publiek geheim.
Soms kan een vergissing of foute informatie zelfs leiden tot een nieuwe ontdekking. Zo kwam een Anderlecht-scout de beloftenwedstrijd van Beveren op Namen bekijken in de hoop er Pieter Vervaet aan het werk te zien. Maar Vervaet speelde die avond niet en zo viel het kennersoog van die scout op Joachim Van Damme. En dat Joachim, als hij er het kopje kan bijhouden, over de kwaliteiten beschikt om in voetballand niet als een nobele onbekende door het leven te gaan, hadden gelukkig jeugdtrainers zoals Bart Selleslags en Carl De Wilde al langer door. Ondertussen heeft Joachim al enkele caps met het fanion achter zijn naam staan en maakt hij deel uit van Boskamps A-kern voor volgend seizoen. En hoe een dubbeltje rollen kan : diezelfde Anderlecht-scout kwam een tweetal weken geleden ook even langs op het internationaal tornooi van Leusden (Nederland) waarover ik eerder berichtte en zag daar een andere Beverse speler schitteren, nl. Sven Van Nevel. Deze achttienjarige uit het Gentse afkomstige speler, vertoefde amper een paar jaar geleden nog in provinciale, maar is goed bezig deze behoorlijke omschakeling in een mum van tijd prima te verwerken. Het zoveelste bewijs dat de Beverse jeugdwerking professioneel uitstekend werk levert dat daarenboven ook vruchten afwerpt.

* Marc Hoste neemt ontslag.
De tweede passage van Marc Hoste op de Freethiel is beperkt gebleven tot amper 6 maanden. Onze fysical coach nam uit onvrede over een gebrekkige communicatie zelf ontslag. Met de komst van Boskamp was al snel duidelijk dat er bij de eerste ploeg geen toekomst meer was voor Hoste omdat zijn plaats zou worden ingenomen door François De Jonghe. In eerste instantie moet gevreesd worden dat het ontslag van Marc Hoste voor een aderlating zal zorgen binnen de jeugdwerking waar hij eveneens op een zeer professionele manier werkte en gebruik maakte van de meest recente wetenschappelijke en medische technieken.

* Uitgebreide sportieve cel.
Dinsdagavond was er op de Freethiel sportieve cel, maar ditmaal was het drummen voor een plaatsje. Naast de gebruikelijke aanwezigheid van de technische staf en scouts, waren door Boskamp ook enkele oud-spelers uitgenodigd om te polsen naar hun interesse om iets te gaan doen in de jeugdwerking. Er was zelfs een dokter van de Gentse universiteit aanwezig om één en ander te komen toelichten over medische begeleiding in de sport. Jeugdcoördinator David Penneman was eveneens van de partij. Deze week staat nog een gesprek gepland tussen Boskamp en Penneman waarop Johan zijn visie kenbaar zal maken over hoe hij toekomstgericht de jeugdwerking wil zien evolueren.

Patrick Van Wesemael.