StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Officieel tekent Lemmens deze week (wellicht dinsdag al).
Een tweetal weken geleden maakte ik melding van een overeenkomst die Erwin Lemmens en KSK Beveren de komende twee seizoenen aan mekaar zouden linken. De clubleiding hield er aan te benadrukken dat er inderdaad een mondelinge overeenkomst was die op papier moest worden gezet en voorgelegd aan de raadsman van de “nieuwe” Beverse doelman. Wie Lemmens echter al wat langer kent weet dat hij een man van zijn woord is en niet van de ene op de andere dag zonder aanleiding van mening verandert. Vandaag keerde Lemmens terug uit verlof en wellicht morgen zet hij zijn krabbel onder een verbintenis die op 6 juli een tweede Bevers hoofdstuk zal inluiden voor Lemmens.

* Beverse zoektocht naar vuurkracht wordt goed onderbouwd.
Er moeten een tweetal spitsen bijkomen voor volgend seizoen om iets te doen aan de zeer bescheiden productie van afgelopen jaargang. Als een centrale verdediger (Rentmeister) haast clubtopscoorder wordt (akkoord, hij neemt de strafschoppen), dan is één van de pijnpunten van een mislukt seizoen al meteen blootgelegd.
Om 2 spitsenvacatures op te vullen met een beperkt budget, is een behoorlijk namenlijstje geen overbodige luxe en stilaan lekken uit de omgeving van de kandidaat-aanvallers namen door. Zo zou de Lokerse belofte Stijn De Wilde, ondanks belangstelling van KV Mechelen en Club Brugge, er wel wat voor voelen om een jaartje uitgeleend te worden aan Beveren. Op die manier hoopt hij gedurende een langere periode een basisplaats te kunnen afdwingen. Hopelijk ziet ook Sporting Lokeren de deal zitten.
Uit Cercle-hoek bereiken ons dan weer berichten van een mogelijke overgang van Christof Snelders naar de Freethiel. De pocketaanvaller, zoon van de voormalige assistent-bondscoach Eddy Snelders, werd enkele seizoenen geleden ook al eens gelinkt met Beveren. Christof heeft de laatste jaren, zowel bij Lierse als bij Cercle, vaker op de bank gezeten dan tussen de lijnen gestaan, maar zou met zijn ervaring ongetwijfeld nog van grote waarde kunnen zijn voor KSKB. Als overigens een groot trainer in wording zoals Glenn De Boeck, er een speler met de naam Snelders in zijn kern bijwil, zou ik dat alvast als Christof zijnde, een mooie eer vinden.

Patrick Van Wesemael.