StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voetbalkalender tweede klasse verschijnt vermoedelijk over 2 weken.
Volgende week verschijnt de kalender van de Jupiler Pro-League en met een beetje meeval is het de week nadien de beurt aan de kalender van de Exqi League. Normaal gezien wordt de kalender van tweede klasse half juli gepubliceerd, maar wanneer bij het samenstellen zich geen onverwachtse moeilijkheden voordoen, is de kans groot dat KSK Beveren zijn eerste tegenstander in competitieverband al over 2 weken kent. Want hoe gek het ook mag klinken na zo’n desastreus competitieslot, nu reeds blijken heel wat Beverse supporters te worden overvallen door een moeilijk te stillen voetbalhonger. Of zou er sprake zijn van een Boskamp-hype ?

* Overweldigende eerste dag van de abonnementenverkoop.
Gisteren, maandag 15 juni, was het de eerste dag van de abonnementenverkoop en dat hebben ze op het secretariaat geweten. Er was een overweldigende belangstelling en alhoewel zo’n eerste succesdag geen garantie is voor de verdere verkoop, laat hij alvast het beste verhopen voor het vervolg. Trouwens, wie dezer dagen een abonnement aanschaft, kan wel zijn centen en voorkeur voor een plaats kwijt, maar het meenemen van de seizoenskaart is er nog niet bij. Het systeem staat nog niet volledig op punt door de herbenoeming van de tribunes en aangezien het onmogelijk is later correcties aan te brengen, zullen bestelde abonnementen pas over een dag of 10 afgehaald kunnen worden.

* Deugddoende uitspraak.
Uitspraken die voor de Beverse supporters een riem onder het hart betekenen, hoeven niet altijd uit de mond van een rechter, trainer, speler of bestuurslid te komen. Toen ik gisteren aan het praten was met een lid van onze supportersclub (Walter Van Doren uit Londerzeel) over het ingevoerde systeem van vrijwilligerswerk in het themacafé, maakte Walter een deugddoende opmerking die voor een supporter met geel & blauw bloed in de aderen herkenbaar moet zijn en als muziek in de oren van voorzitter Verelst klinken. Walter zei : “Op het werk maken collega’s wel eens de opmerking, nu Beveren in tweede klasse zit is het heilige supportersvuur waarschijnlijk in snel tempo aan het uitdoven, maar vreemd genoeg blijkt dat bij mij een omgekeerd effect te hebben. Ik wil meer dan ooit tevoren en in de mate van het toelaatbare, beschikbaar zijn voor KSK Beveren.” Toch prettig horen zulke uitspraken en Walter had reeds de daad bij het woord gevoegd door tijdens de voorstelling van Boskamp aan de supporters, te helpen tappen en lege pinten ophalen. Clubleven op zijn best durf ik beweren en misschien een nieuw begin van wat ons heeft groot en sterk gemaakt, nl. een geweldige familieclub. Toen Dirk Verelst zijn idee voor dit vrijwilligersproject enkele weken geleden lanceerde, had ik eerlijk gezegd mijn twijfels over de slaagkansen van dit positief initiatief, maar als het resultaat ervaringen zijn zoals die van Walter, zal ik mijn mening graag bijstellen.

* Geslaagde businessavond.
Maandagavond was er in het nieuwe themacafé op de Freethiel een businessavond met de bedoeling geïnteresseerde seathouders naar de nieuwe tribune te lokken en bestaande contracten te verlengen. Zo’n 200 gegadigden kwamen op deze geslaagde avond af en velen van hen toonden de nodige interesse. Eerst werden alle aanwezigen getrakteerd op een welkomstdrankje, waarna achtereenvolgens voorzitter Verelst, burgemeester Van De Vijver, Johan Boskamp en een afgevaardigde van projectontwikkelaar Wyckerveste, een woordje tot het publiek richtten. Nadien werd in 5 groepen een bezoek gebracht aan de nieuwe tribune om vervolgens weer het themacafé op te zoeken. Daar wachtte een bijzonder uitnodigend vlees- en kaasbuffet met bijbehorende wijn. Bij Mieke Catthoor en Luc Naudts konden de geïnteresseerden hun belangstelling concretiseren. Al bij al een bijzonder succesvolle avond die hopelijk straks voldoende vruchten zal afwerpen. Graag vermeld ik nog dat het door de Supportersvereniging samengestelde serviceteam, uitstekend werk leverde en een pak complimenten oogstte.

* Van Hoyweghen niet met, maar tegen Beveren.
Hij zal er ook eerlijk voor uitkomen als je het hem vraagt, maar David Van Hoyweghen had graag zijn carrière op de Freethiel willen afsluiten. Een derde Freethielhoofdstuk heeft er echter nooit ingezeten, want wellicht paste het financiële plaatje van de Hammenaar niet in de budgettaire mogelijkheden van KSKB en omgekeerd neem ik aan dat Boskamp voor de positie van David andere (jongere) kandidaten heeft. Toch fijn dat Van Hoyweghen zijn carrière in het Waasland afsluit, want vandaag raakte bekend dat hij een éénjarig contract heeft afgesloten met FCN Sint-Niklaas waar David met Chris Van Trappen wordt herenigd. Van Trappen was beloftentrainer bij KAA Gent toen Van Hoyyweghen bij de Buffalo’s speelde.

* Lemmens tekent deze namiddag.
Als Beveren in laatste instantie niets heeft gewijzigd aan de afspraken die met doelman Erwin Lemmens een tweetal weken geleden werden gemaakt, volgt rond 13u30 uur de handtekening van Erwin.

Patrick Van Wesemael.