StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

pluspunten SNELDERS IS A FREETHHIELBOY.

Sinds gisterenmiddag maakt de 26-jarige Kristof Snelders deel uit van de Freethieltroepen. Na de contractverlenging van Ousmane Traoré en het aantrekken van Erwin Lemmens en Stijn De Wilde, is Kristof wat je zou kunnen noemen een vierde transfer. Opvallend ook dat Beveren voor de tweede keer een speler binnenhaalt die aarzelde tussen RS Waasland en KSK Beveren, maar door toedoen van trainer Boskamp de Freethiel boven Puyenbeke verkiest (tussenstand 2-0) ?

Wie Kristof Snelders zegt is geneigd te denken dat we een prille dertiger aan de haak hebben geslagen, maar zoals in de inleiding vermeld wordt hij pas op 5 september 27 jaar. Dat heeft uiteraard alles te maken met het feit dat Snellie al heel vroeg furore maakte in het voetbal. Vader Eddy heeft een schitterende carrière achter de rug die nog wat extra glans kreeg toen hij als assistent-bondscoach werd aangesteld. Nu is hij nog altijd co-commentator van Peter Van den Bempt bij belangrijke voetbalwedstrijden op Sporza Radio. Bouwpromotor en grootvader René Snelders was gedurende vele jaren één van de steunpilaren bij het ter ziele gegane Germinal Ekeren en dat in een periode toen Germinal zowel nationaal als internationaal mooie successen boekte.

Onze prilste pocketspits (1.68 meter) speelde in de jeugd bij Germinal toen hij door het Nederlandse Feyenoord Rotterdam werd opgemerkt en als scholier naar de Nederlandse havenstad werd getransfereerd. De kwikzilvere Kristof deed het daar zeker niet onaardig, maar voor het legioen zou hij nooit in aanmerking komen. Nadien volgde opnieuw enkele Belgische clubs waaronder KAA Gent, opnieuw Germinal waar Ekeren inmiddels was vervangen door Beerschot, Brussels (3 seizoenen), Lierse en Cercle Brugge. Een echte goalgetter is Kristof nooit geweest, want daarvoor stond hij te onregelmatig in de basis bij de diverse elftallen in eerste klasse. Bij Brussels groeide hij wel uit tot publiekslieveling en bij Beveren is het wellicht de bedoeling om in de aanval een complementair koppel te vormen met Stijn De Wilde. Kristof is ook een gevoelsmens, want wat ik mij zal blijven herinneren is een live-interview op Sporza Radio net na de degradatie van Lierse naar tweede en waar Snelders zijn emoties voor éénieder die het wou horen vrijuit prijs gaf.
Kristof Snelders moet voor de Exqi League zeker een welkome versterking zijn. Volgens bepaalde kranten zou hij in zijn contract een clausule hebben staan waarin een optie is voorzien om Beveren te verlaten wanneer er aan het einde van het seizoen concrete interesse van een eersteklassers is. Vanharte welkom op de Freethiel Kristof en hopelijk zal de nieuwe tribune je inspireren om vlotjes de weg naar de netten te vinden, maar schaduwschutter worden in dienst van Stijn zou ook al heel fijn zijn.

Patrick Van Wesemael.