StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kalender tweede klasse verschijnt op 15 juli.
Enkele weken geleden meldde ik hier dat de kalender van de Exqi-League omstreeks deze tijd zou verschijnen. Net als met de kalender van de Jupiler Pro-League is het altijd mogelijk dat nog voor de officiële publicatie al enkele data van interessante confrontaties bekend worden gemaakt, maar blijkbaar zou volgens het reglement de kalender van tweede klasse ten vroegste op 15 juli mogen/kunnen verschijnen. Het wordt dus nog even afwachten alvorens we onze tegenstander van woensdag 19 augustus kennen. Die datum staat wel vast natuurlijk en als de kalendercommissie Beveren gunstig gezind is en voldoet aan onze verzuchtingen, spelen we die avond buitenshuis.

* Kan Beveren een Champions Leaguewinnaar terughalen ?
Het lijkt sprookjesachtig en het is ook zo. Een voetballer die binnen enkele weken in één en hetzelfde seizoen de Spaanse titel en beker pakt en ook de beker met de grote oren mocht vastnemen + haast zeker de kwalificatie voor een WK helpen afdwingen. Het is hoogst uitzonderlijk, maar ze bestaan en één van hen luistert naar de naam Yaya Touré. Dat zo’n supertalent op de Freethiel mocht ontluiken is uiteraard een grote eer voor onze club, maar dat dit goudhaantje doodleuk aan een journalist van een Vlaamse krant bekend zijn carrière bij de club te willen afsluiten waar het allemaal begon en hiermee Beveren bedoelt, is toch wel een kippenvel moment. Ongelooflijk dat een speler die momenteel baadt in een ongekende luxe van succes, bij het overschouwen van een formidabel seizoen, zijn roots niet vergeet. Het is wel eens anders geweest ! Verder verklaarde Touré nog contacten te hebben met Edy De Bolle en Moussa Sanogo. En laat de wens van betrokkene in de praktijk wellicht moeilijk realiseerbaar zijn, het doet toch goed aan ons Beverse supportershartje om zulke zaken te lezen.
Zijn naam zou alvast niet misstaan op de affiche bij de inhuldiging van de nieuwe tribune !
In het kader van die inhuldiging raakte het programma van vrijdag 23 oktober bekend en dat ziet er met Milk Inc. en Sylver alvast veelbelovend uit. Meer info volgt via de website van KSK Beveren, maar noteer nu reeds met stip deze datum in jullie agenda.

PVW