StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbalspeler VOORBEREIDING SEIZOEN
2009-2010 GESTART.


Maandag 6 juli is voor KSK Beveren de officiële start van het seizoen 2009-2010 gegeven. Vandaag en morgen wordt er slechts één keer getraind (om 10 uur), maar vanaf woensdag wordt de pees er serieus op gelegd en staan er dagelijks 2 oefensessies op het programma. Op de Vlaamse feestdag zaterdag 11 juli wordt het zwaar labeur van de trainingen voor het eerst afgewisseld met een oefenpartijtje (de klassieker in het Nederlandse Clinge wordt voor het eerst gespeeld op een zaterdagnamiddag ipv een vrijdagavond).

KSKB begint dus aan zijn derde opeenvolgende seizoen in tweede klasse en dat is een ongekende situatie. In het verleden werd een degradatie het seizoen nadien gevolgd door een promotie. Degraderen en eens een jaartje een reeks lager gaan herbronnen, hoeft niet per se een doemscenario te betekenen voor een vereniging. En zelfs al loopt dat herbronnen iets langer uit dan gepland, clubs met een staat van dienst (en reken daar gerust KSK Beveren bij), hebben aanvankelijk net dat tikkeltje meer krediet alvorens men aan de entoerage gaat knagen. Maar ook zij hebben uiteraard hun limieten waarin vertwijfeling in supportersrangen kan sluipen, trainerseffecten uitdoven en de club KSK Beveren geen prioriteit meer is voor spelers.

Het mag dus duidelijk zijn van welk enorm belang het komend seizoen voor de toekomst van KSK Beveren is en dat heeft voorzitter Dirk Verelst blijkbaar goed begrepen, want wie Boskamp inlijft als trainer en spelers met naam als Lemmens, Snelders, Collen en Stijn De Wilde naar de Freethiel haalt, kiest voor een mixt van ervaring en kwaliteit die wijst op ambitie als je over het niveau tweede klasse praat. Het zal er van afhangen wie nog vertrekt alvorens andere nieuwkomers te verwelkomen. Tot nu toe hebben alleen doelman Dantschotter, Sadio Ba en Sam De Munter onze club verlaten en wordt verwacht/gehoopt dat Salem, Olguin en Lacroix hun voorbeeld zullen volgen. Gevreesd moet worden dat Rentmeister ‘ondanks aandringen van Boskamp om te blijven), een voorstel van Charleroi ernstig zal overwegen en misschien toch zal vertrekken. Maar ook Cercle schijnt plots bijzondere interesse te tonen voor de grillige Luikenaar. Het zijn dat soort last minute-beslissingen die elke trainer slapeloze nachten bezorgt en voor instabiliteit kunnen zorgen, want als Exqi-club trek je natuurlijk aan het kortste eind wanneer met Jupiler Pro League-centen wordt gezwaaid.

Toch mag Geel-Blauw geen verstoppertje spelen. Clubleiding en trainer Boskamp hebben een driejarig project vooropgesteld om de promotie te realiseren, maar rekening houdende met hoe de groep er zal uitzien als de inkomende en uitgaande transfers zijn afgehandeld, moet men met het huidige materiaal ook al een heel eind kunnen komen. Kortom, enthousiasme troef, ook in supportersmiddens, want wellicht vandaag zal de kaap van 600 abonnementen worden gepasseerd. Goe bezig !

PVW