StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

stephan BELEGGINSADVISEUR IN DE LEER BIJ BOSKAMP.

Stephan Van der Heyden heeft de voetbalmicrobe weer goed te pakken.

Hij is weer, tijdelijk of langer, terug op de Freethiel en dan heb ik het over onze gouden linkerpoot van weleer Stephan Van der Heyden. De van Sint-Gillis-Waas afkomstige Van der Heyden behoorde in het voetbalwereldje tot de minderheid die, ondanks zijn grote technische bagage, o zo gemakkelijk kon relativeren. Ik herinner mij een bezoekje ten huize van de familie Van der Heyden in Varsenare toen Stephan bij Club Brugge voetbalde. Aanleiding was de geboorte van zoontje Jasper die momenteel bij Lierse verre van onaardig staat te voetballen. Ik had toen verwacht dat Stephan en Ann ons na het kraamverhaal zouden overdonderen met indrukwekkende verhalen over het leven in een topclub, maar niets was minder waar. De noodzakelijke rust en passie voor de natuur waren in hoofdzaak het onderwerp van gesprek. Een voetbalwedstrijd bekijken op televisie was eerder uitzondering dan regelmaat.

Als zo’n oase van rust dan afscheid neemt van het voetbal na een bijzonder geslaagde loopbaan, verwacht je die kerel nooit meer terug te zien op een voetbalveld (tenzij met de kinderen natuurlijk). Dat Stephan nu weer gebeten is door de voetbalmicrobe, is een klein maar verklaarbaar wondertje. De ploeg van zoon Jasper in Zoersel zat zonder trainer en Stephan viel in. Toen Jasper naar Lierse vertrok ging Stephan de jeugd van eerste klasse zaalvoetbalclub KK Malle trainen en vorig jaar begon hij met voetbalstages voor de jeugd : www.Voetbal-Fun.be. Hij begon zelfs terug te voetballen bij de plaatselijke veteranen. Dit alles beviel hem zo goed dat hij terug wat wou gaan doen op een hoger niveau. Toen Boskamp op bezoek kwam op de voorbije Paasstage polste Stephan hem of hij geen mogelijkheden zag.

Johan Boskamp nam een paar weken geleden terug contact op met Stephan en vroeg hem om bij Beveren aan de slag te gaan. De Waaslander aarzelde geen seconde om de uitgestoken hand te accepteren.

Stephan wil de komende twee maanden (vakantieperiode) gebruiken om het godsgeschenk met Boskamp te mogen samenwerken, om in zichzelf te investeren en na te gaan welke zijn mogelijkheden op termijn zijn. Gezien het drukke trainingsschema van KSKB tijdens de schoolvakantie en zijn zelfstandige activiteit die hem de mogelijkheid biedt zijn werkuren naar eigen goedvinden in te delen, moet hij de komende weken absoluut niet vrezen voor verveling. Hoe zijn verdere toekomst er bij Beveren zal uitzien, is nog heel onduidelijk. Ondertussen geniet Van der Heyden met volle teugen en is zijn medewerking aan het Boskamp-project een aangename afwisseling op de vele uurtjes computerwerk die zijn zelfstandige activiteit met zich meebrengt.
Opvallend toch dat het merendeel van de technische staf zoals die thans is samengesteld, bestaat uit jongens die als voetballer op de Freethiel furore maakten (Heinz Schönberger, Van Britsom en Van der Heyden zij het deze laatste voorlopig tijdelijk), of mensen die er al eens eerder werkten (Boskamp en François De Jonghe). Het moet dus toch nog niet zo slecht zijn op en rond de Klapperstraat !

Patrick Van Wesemael.