goal1 DOELPUNTEN NETJES VERDEELD, MAAR DE TEGENSTANDER DEELDE NIET MEE.

Nadat afgelopen maandag de voorbereiding was gestart, stond zaterdagnamiddag de openingsklassieker tussen het Nederlandse VV Clinge en KSK Beveren, op het programma. Zo’n 550 betalenden, in hoofdzaak Beverensupporters, waren afgezakt naar Clinge om er hun favoriete club aan het werk te zien, wetende dat wat ook het resultaat zou zijn na 90 minuten, dit absoluut niet als een betrouwbare waardemeter mocht worden gezien gelet op de tegenstander.

Bij Beveren ontbraken Olguin, Rentmeister, Lacroix en Baghdad om uiteenlopende redenen, maar wellicht toch vooral omdat de club hun liever ziet vertrekken dan blijven. Voor zover je na amper een weekje trainen van een typeploeg kan spreken, vertrok Boskamp wel met een elftal waarin de 4 nieuwkomers (Lemmens, Collen, De Wilde en Snelders) een plaatsje hadden gekregen. De grootste verrassing was ongetwijfeld de selectie op de linksachter van Marvin Peersman, een Bevers jeugdproduct dat in de 45 minuten die hij mocht spelen, zeker niet ontgoochelde. Mee centraal op het middenveld stond Jasper Vermeerbergen en dat was zowel voor hem als voor de supporters aanvankelijk even wennen. Stijn De wilde kreeg de eerste goeie gelegenheid in de wedstrijd en vervolgens belandde een vrijschcop van Cousin op de paal. Opnieuw een vrijschop van ditmaal Gertjan Martens werd via de vingertoppen van de Clingse doelman tegen de lat geduwd, maar na 19 minuten was het raak. Prima voorzet Dhaemers (sterke 45 minuten) en knappe kopbal Vermeerbergen. Twee minuten later werd een hoekschop teruggelegd tot bij Vanbelle die schitterend uithaalt en 0-2 maakt. Na 27 minuten zet ons nieuw aanvalsduo Snelders-De Wilde een mooie aanval op die door laatstgenoemde tot 0-3 wordt afgerond. Vijf minuten voor de pauze dwarrelt een afgeweken voorzet van Dhaemers toch in doel en de 0-4 ruststand stond meteen op de bordjes.

Tijdens de pauze trok Boskamp een blik invallers open waarin hoofdzakelijk jonge en gemotiveerde spelers zaten en die lieten in het tweede bedrijf zien dat de trainer met hun rekening zal moeten houden de komende maanden. Boskamp had voor de wedstrijd aan enkele omstaanders overigens laten verstaan dat hij een kern van 30 spelers heeft die zichzelf selecteren door op training en in de wedstrijden tot het uiterste te gaan.
Enkel doelman Lemmens (heel de wedstrijd werkloos toekijkend, maar in de tweede helft iets te nonchalant uitvoetballend waardoor een te verraste Clingse spits een open doelkans verkwanselde), mocht na de pauze onder de lat blijven staan.
Alhoewel de eerste helft niet onaardig was, waren velen het er over eens dat het piepjong elftal na de rust meer kon bekoren. Met vinnig en snel voetbal werd Clinge meermaals knap uitgetikt. Op de rechtsachter bij Beveren stond een geprikkelde Kokot die met zijn snelheid op de flank imponeerde en steun kwam geven aan het spitsenduo Vervaet-Ceesay. Dit koppel realiseerde wat het duo Snelders-De Wilde voor de rust niet lukte, nl. elk 2 goals maken. Tussendoor had een bedrijvige Ousmane Traore nog de dwarsbalk op zijn weg gevonden. Al bij al een genietbare oefenpot tegen een ongetwijfeld mindere tegenstander, maar in de opbouw is het belangrijk tegen dit soort ploegjes vertrouwen en automatismen op te doen en dat was gisteren zeker het geval. Het was echt fijn de speelsheid van de jonge gasten te ervaren die mekaar haast blindelings vonden. Clinge-Beveren 0-8.
Vandaag om 16 uur wacht in Kruibeke tegen de lokale eersteprovincialer een iets lastigere opdracht.