goal1 WEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN.

Jong Vlaanderen Kruibeke 2 – KSK Beveren 7.

Een enthousiast Kruibeke overdonderde Beveren gedurende het eerste halfuur en de Geel-Blauwen mochten wat blij zijn dat de schade voor de Boskamp-boys in die periode niet hoger opliep dan 1-0 en 2-1.

Beveren ging van start met een elftal waarin vanaf het begin een evenwicht was tussen ervaren en jonge spelers, maar het waren de gastheren die het felst uit de starblokken schoten. Eerst was er nog een betwiste buitenspelfase waar Beveren goed weg kwam, maar in de derde minuut bracht Olivier De Vlieger de thuisploeg verdiend op voorsprong. Beveren was vooral in aanvallend opzicht onmachtig en het duo Snelders-De Wilde kon in de hele eerste helft nauwelijks een actie in mekaar steken die de naam aanval waardig was. Het gelijkstellend doelpunt van Wesley Vanbelle was alweer een beauty, maar geen zorgvuldig opgebouwde actie, echter wel een schitterende persoonlijke inspanning. Lang kon Beveren van die gelijkmaker niet genieten, want amper twee minuten later zorgde diezelfde beresterke Olivier De Vlieger voor de oververdiende 2-1 ruststand.

Na de thee bracht Boskamp een nieuwe mixt van ervaring en jeugd tussen de lijnen en dat bleek een geslaagde cocktail te zijn. Jong Vlaanderen raakte met moeite nog over de middenlijn, maar kon aanvankelijk nog een kwartiertje stand houden. Toen een scherpe Sidy Ceesay de 2-2 aantekende, brak de veer bij de thuisploeg compleet. In een dik kwartier werd de score van 2-2 uitgediept naar 2-7 met eerst 2-3 na een knappe aanval (doelpunt Jordy Cathoir), vervolgens opnieuw Ceesay met de 2-4, Traoré vanuit een scherpe hoek 2-5, Vermeerbergen met een kopbal 2-6 en het slotakkoord was voor Cathoir die de eindcijfers mocht vastleggen. Al bij al nog een ruim opgelopen score die best wat draaglijker was geweest voor Kruibeke indien het iets minder slordig met enkele opgelegde doelkansen was omgesprongen. Kruibeke-coach Luc Van De Perre heeft alleszins een leuk elftal dat een veelbelovend seizoen tegemoet gaat in eerste provinciale. In dat elftal twee spelers met Beverse roots nl. doelman Jurgen De Maeyer en Davy Theunis die gisteren op de rechtsachter speelde.