goal1 VRIENDSCHAPPELIJK :
KSK Beveren – KV Mechelen
1 - 0

Nadat Beveren op 25 juli tijdens de fandag van KV, verrassend 2 – 2 gelijk ging spelen achter de kazerne, stonden beide ploegen vanavond opnieuw tegenover mekaar, maar ditmaal op het terrein van Tielen.

Mechelen trad aan met een versterkte beloftenploeg, terwijl Beveren tussen de lijnen verscheen met wat we zouden kunnen noemen zijn bijna-typeploeg. Enkel van doelman Jordy De Jonghe mag worden verondersteld dat hij niet in de basis zal staan in de openingswedstrijd tegen Boussu-Dour. D.w.z. achteraan met Collen, Lardenoit, Peersman en Aerts. Op het middenveld met Kalala, Bagdad, Vanbelle en Cousin, terwijl in de aanval het duo Snelders-De Wilde de honneurs waarnam. Martens en D’hamers bleven geblesseerd langs de kant.

Mechelen kwam in 45 minuten niet verder dan enkele ongevaarlijke schermutselingen voor het doel van De Jonghe, terwijl Beveren 35 minuten moest wachten op zijn eerste kans, maar de prima kopbal van Stijn De Wilde was wel bijna meteen raak. In de slotminuten van de eerste helft kwam Snelders wat gestalte tekort om eveneens met een kopbal gevaarlijk te kunnen zijn.

In de tweede helft werden Kabwe, Vermeerbergen, Vervaet, Martens en Ceesay in de ploeg gedropt. Meteen na de herneming kreeg Snelders een open doelkans die hij al te egoïstisch zelf wou afwerken, maar hij botste op een uitstekende Mechelse doelman. Kristof had beter de volledig vrijstaande Ceesay kunnen/moeten bedienen. Toch maakte Snelders zijn fout in het slotkwartier goed door een assist af te leveren voor Sidy Ceesay die de 1 – 0 eindstand op de bordjes bracht. Mechelen kwam in die tweede helft niet tot het creëren van een valabele doelkans.