StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bert Cool is niet meer.
Met een gevoel van grote onmacht heb ik gisteren het overlijden van Bert Cool vernomen. Gedurende vele jaren was Bert commercieel verantwoordelijke op de Freethiel en zodoende een vertrouwd gezicht op het clubsecretariaat.
KSK Beveren lag Bert nauw aan het hart, maar door omstandigheden ging hij een tweetal jaar geleden zijn geluk in de financiële wereld beproeven toen hij een job bij oud-speler Frank Peeraer kreeg aangeboden.
Bert was een streekgenoot (Klein-Brabander) en woonde samen met vrouwtje Nicole in Sint-Amands. Bert was er pas 59 en heeft ons dus veel te vroeg verlaten.
Hij wordt zaterdag burgerlijk begraven in Vilvoorde.
Ons oprecht medeleven gaan uit naar zijn vrouw Nicole en dochter Griet voor wie dit plotse heengaan ongetwijfeld een bijzonder harde klap zal zijn.
Bert was onze Bornemse supportersclub ook gunstig gezind en was in het verleden wel eens aanwezig op het jaarlijks supportersfeest.
Namens KSK Beveren en Geel-Blauw Den Belly’s wil ik Nicole, zijn dochter Griet, zijn familie en vrienden, ontzettend veel sterkte toewensen bij het verwerken van het onnoemelijk groot verdriet die zo’n plots heengaan met zich meebrengt.
Bedankt Bert voor zovele dingen die je in het belang van KSK Beveren hebt gerealiseerd.

* Vanavond vergadering in Den Belly’s.
Deze avond gaat in Café Den Belly’s de eerste vergadering van het nieuwe seizoen door. Aanvang 20 uur en centrale gast is onze peter Wesley Vanbelle. Iedereen is van harte welkom.

* Clubicoon in de bloemetjes gezet.
Dezer dagen loopt Isabelle Buys (beter bekend als Isabelleke), 20 jaar rond op de Freethiel en dat mag in haar geval ook letterlijk worden genomen, want ik geloof niet dat de Freethiel voor haar nog geheimen heeft en dat er één hoekje, kantje, deurtje of poortje is dat zij in die periode niet van nabij heeft gezien.
Ik heb Isabelle als 18-jarige schoolverlater weten beginnen op het Beverse secretariaat en al snel was duidelijk dat de club een goudhaantje (of moeten we in haar geval spreken over een gouden kip) had binnen gehaald. Ondanks haar jeugdige leeftijd was geen inspanning in het belang van KSKB te zwaar. Als Isabelle destijds de uren die ze belangeloos voor de club klopte zou hebben aangerekend, was ze zeker al een tijdje binnen geweest.
Er is in die 20 jaar veel veranderd op de Freethiel. Bestuursploegen kwamen en gingen ook weer, maar Isabelle bleef en dat zal zeker geen toeval zijn. Grote werkkracht, zin voor verantwoordelijkheid en precies weten wat ze kan/mag, zijn haar sterke troeven. Een vertrouwensfiguur ook die zichzelf altijd heeft weggecijferd in het belang van de vereniging.
Graag gezien ook bij de vele spelers en trainers die zij in die periode heeft zien gaan en komen, want aan haar secretariaatsdeur werd nooit tevergeefs aangeklopt.
Maar de tijd stond niet stil en ondertussen is Isabelleke fiere mama geworden van Jana en Bart en samen met man Rudi weten ze hun gezinnetje perfect te runnen.
Die gezinsuitbreiding heeft er wel voor gezorgd dat Isabelle thans nog slechts halftijds werkt voor KSK Beveren.
In al die jaren heb ik Isabelle (bij mijn weten toch) zelden of nooit een druppel alcohol weten drinken en dat heeft de voorzitter blijkbaar ook zo opgemerkt, want om haar 20-jarig verblijf op de Freethiel te vieren, werd een boeket van 20 rozen aangeboden in plaats van een fles champagne. In naam van alle supporters die ongetwijfeld al eens met Isabelle in contact zijn geweest, hou ik er aan haar nogmaals te feliciteren en vooral te bedanken voor de vele jaren van prima samenwerking. Op naar de 40 jaar dienst Isabelle !

* Sportief.
Woensdag werd in Tielen met de vriendschappelijke wedstrijd tegen KV Mechelen, een voorlopig punt gezet achter een lange en zware voorbereidingsperiode met misschien wel net iets te veel oefenmatchen. Enkel op donderdag 20 augustus om 19.30 uur wordt een laatste vriendenwedstrijd afgewerkt om 19.30 uur en alweer op het terrein van Tielen. Ditmaal is KFC Kempen de tegenstander, maar gezien de nabijheid van de competitiestart (voor Beveren is dat woensdag 26 augustus), mag worden aangenomen dat opnieuw een fel verjongd Bevers elftal tussen de lijnen zal verschijnen.
Adano Kalala is voorlopig de laatste aanwinst en gehoopt, maar wellicht niet meer verwacht wordt de Nederlander René Van Dieren die op KV Mechelen (25 juli) een behoorlijke indruk naliet. Naast Kalala, kwamen ook doelman Erwin Lemmens en de aanvallers Kristof Snelders en Stijn De Wilde de Freethieltroepen versterken. Jasper Vermeerbergen lijkt het ergste blessureleed te hebben geleden en zou daardoor wel eens als een bijkomende surplus kunnen gelden. Nagenoeg uit het niets is jeugdproduct Marvin Peersman opgedoken en Boskamp zou Boskamp niet zijn als hij de onervaren verdediger straks toch voor de leeuwen zal gooien, eerst in het bekerduel van 15 augustus en op 26 augustus thuis tegen Boussu Dour.

Ook voor het webteam is het verlof achter de rug en met opgeladen batterijen hopen wij onze bezoekers de komende maanden met allerlei interessante en nuttige nieuwtjes het Freethielleven aangenamer te maken. Want die Freethiel zal er met ingang van het nieuwe seizoen heel anders gaan uitzien. Er is immers die schitterende nieuwe tribune en daarenboven kunnen de gewone supporters vanaf heden terecht in het prachtige themacafé (vroegere business boven en beneden). De supportersvereniging heeft dit complex omgedoopt tot de place to be voor de Beverensupporters en heeft tal van plannen achter de hand om in de toekomst het Freethielleven nieuw leve in te blazen.

PVW