StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

beker BEVEREN MOET WASE BEKER-EER HOOG HOUDEN.

Bekervoetbal is en blijft onvoorspelbaar.

Afgelopen weekend werden in de vierde ronde van de KBVB liefst zes Exqi-ploegen uitgeschakeld en dat mag gerust een behoorlijke ravage worden genoemd. KSK Beveren vervulde zijn plicht door vierdeklasser Dilbeek met 4-1 naar Vlaams-Brabant terug te sturen. Een op het eerste zicht logische en gemakkelijke zege, maar de 1-1 ruststand laat alleszins vermoeden dat de Dilbekenaren niet naar het Waasland waren afgezakt om zich als makke lammetjes te laten afslachten.

Er mag de afgelopen maanden op de Freethiel veel veranderd zijn qua sportieve aanpak, voorlopig blijven een aantal vervelende linken naar vorig seizoen bestaan zoals bv. het snel op achterstand komen. Veel supporters waren wellicht nog van hun pintje aan het genieten in het fonkelnieuwe en supergezellige themacafé, toen de bezoekers uit Dilbeek al op 0-1 stonden. En dan mag de tegenstander zelfs 2 reeksen lager uitkomen, vanaf dat moment is het bang afwachten en hopen dat die misschien dodelijke tweede goal op een counter, uitblijft.

Of de bekerpartij tegen Dilbeek onze technische staf veel wijzer heeft gemaakt, is zeer de vraag, maar wat ik onthou is de prettige vaststelling dat De Wilde en Snelders die in de voorbereiding eerder moeizaam tot scoren kwamen, al meteen in hun eerste officiële wedstrijd de weg naar de netten vonden. Altijd goed voor het vertrouwen en dat zal nodig zijn, want aanstaande zondag 23 augustus om 16 uur wacht met Rupel Boom een wel bijzonder lastige klus. Het wordt de eerste serieuze test voor de mannen van Boskamp, want Rupel Boom stond vorig seizoen al dichtbij de Exqi League en verpletterde afgelopen weekend Willebroek Meerhof in eigen vesting met 1-4.

De Wase Wolven van Bart De Roover gingen ietwat verrassend onderuit bij neo-tweedeklasser Standard Wetteren. Een eerste aanwijzing dat de trip naar Wetteren in de loop van het seizoen geen gezondheidswandeling wordt. FCN Sint-Niklaas met o.a. David Van Hoyweghen in zijn rangen, dwong reeksgenoot VW Hamme in eigen huis tot het spelen van extra times (1-1), maar moest daarin uiteindelijk de duimen leggen (3-1), zodat KSK Beveren (Hamme niet meegerekend) de enig overgebleven Wase vertegenwoordiger is in de vijfde ronde. Uiteraard komen daar in de volgende ronde de eersteklassers bij waardoor Sporting Lokeren zijn opwachting zal maken.

Afgaande op de prognoses die over de Exqi League worden gemaakt, zullen straks Bergen, Lierse, Dender en wie weet ook Eupen voor de prijzen gaan strijden. Beveren wordt, misschien terecht en met instemming van de clubleiding, op dat vlak nauwelijks genoemd en in die optiek zou de beker wel eens een interessant alternatief kunnen zijn om aan klantenbinding te doen (zie Lierse vorig seizoen).

Woensdag of donderdag plannen wij op onze website een kennismaking met Rupel Boomspeler Frank Magerman. Frank heeft een uitvoerig Beverenverleden en zal zondag zeker gebrand zijn op een goeie prestatie tegen KSKB.

PVW