StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

frank DOE ZE DE GROETEN VAN MIJ DIE BEVERSE SUPPORTERS, WANT DAT WAS NOG EENS EEN TIJD !

Met deze strelende woorden uit de mond van Frank Magerman sloot ik dinsdagmiddag een korte voorbeschouwende babbel af met de Boomse verdedigende middenvelder die in Beveren zowat de meeste jeugdreeksen doorliep en tal van nationale jeugdselecties kan voorleggen.

De uit het Dendermondse afkomstige Frank Magerman werd geboren op 9 november 1977 en is met zijn 31 jaar de ouderdomsdeken bij derdeklasser Rupel Boom waar hij aan zijn derde seizoen begint en met Davy De Smet en Jerry Poorters het trio dertigers uitmaakt. Trainer van KRBFC is de gewaardeerde Urbain Spaenhoven die in het Antwerpse heel wat aanzien vergaarde in het verleden en ook bij Londerzeel goed aangeschreven staat.

Frank trapte zijn eerste balletjes bij het lokale KAVD Dendermonde, maar werd al snel door KSK Beveren opgemerkt en naar de Freethiel gehaald. Hij doorliep er bijna alle jeugdreeksen en was er leeftijdsgenoot van Bart Van den Eede, David Van Hoyweghen, Jimmy Smet en Stijn Vlaminck. Bij de nationale selecties speelde hij samen met Emile Mpenza, Walter Baseggio, Tom Caluwé, Olivier Renard en Bernd Thys. Op zijn achttiende debuteerde Frank onder leiding van René Desayere tegen RWDM in het fanion van KSKB waardoor hij Erwin Lemmens nog kent. Hoeveel wedstrijden Magerman met het eerste speelde weet hij zelf niet, maar nadien volgde een uitleenbeurt aan SV Waregem (hij was er ploegmaat van Nathan Dhaemers).


Nadien zouden KV Oostende, Verbroedering Geel, Eendracht Aalst (was er nog ploegmaat van Michaël Lacroix), RS Waasland en dus nu Rupel Boom, volgen.

De regent lichamelijke opvoeding te Dendermonde in de middenschool Zwijveke (www.zwijveke.be), kent dus heel wat spelers van de huidige Beverse A-kern omdat hij er, ofwel nog mee samenspeelde, ofwel er heeft tegen gespeeld zoals bv. Bob Cousin.

Op de vraag welke de ambities van Rupel Boom dit seizoen zijn, drukt Frank de wens uit de editie van vorige jaargang toen Boom vijf minuten voor tijd van de reguliere competitie nog de eindronde zou spelen, maar door een laat doelpunt die eer moest overlaten aan Mol-Wezel, te kunnen evenaren. Magerman schat de derde klasse A net iets hoger in dan de B-reeks. De sterkte van Rupel Boom is volgens de immer rustige Magerman het collectief en daarbij speelt zeker het voordeel van een groep die op 2 jaar tijd nauwelijks is gewijzigd.

Uiteraard is de bekermatch van zondag tegen Beveren voor Frank iets speciaals, maar het treffen met de buren uit Willebroek van afgelopen weekend leefde in de groep misschien net iets meer. En alhoewel voor Rupel Boom de competitie primeert, moet Beveren zondag op geen cadeautjes van de Steenbakkers rekenen. Gezien het reeksvrschil schat Frank de kwalificatiekansen voor zondag op 40 procent voor Boom en 60 procent in het voordeel van Beveren. Op Meerhof Willebroek speelde Boom volgens Frank in geen geval zijn beste/mooiste wedstrijd.

Rupel Boom-KSK Beveren kan zondag alleszins een leuke pot voetbal worden, want beide elftallen hebben in principe voldoende kwaliteit in huis om de supporters eens lekker te verwennen. Toch maar opletten voor de Griek Glouftsis (ex-Antwerp en ex-Willebroek), want die bewees zaterdag tegen zijn vorige werkgever nog steeds een neus voor goals te hebben. Het was in ieder geval prettig Frank Magerman nog eens aan de lijn te hebben. Een intelligente gast met een voorbeeldige mentaliteit zoals elke trainer hoopt er eentje in zijn team te kunnen opstellen of later in zijn technische staf te hebben.

PVW