StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

beker NABESCHOUWING
RUPEL-BOOM – KSK BEVEREN.


Stilstaande fases beslissend.

Zich vergissen kan blijkbaar af en toe ook eens prettig zijn. Zowel bij de supporters als in de technische staf, waren er vooraf omwille van een aantal onzekerheden, twijfels over de goede afloop van de match tegen Rupel-Boom. Bovendien hadden de Steenbakkers zelf in de vierde ronde reeksgenoot Willebroek-Meerhof met 1-4 kansloos gelaten en midweeks hun competitiestart extra glans gegeven door Hoogstraten met 2-0 in te pakken.

Was het de verdienste van KSK Beveren dat Rupel-Boom zondagnamiddag nooit een moment de indruk heeft gegeven Beveren met een bekerkater te kunnen opzadelen, maar op een gevaarlijke kopbal na in de eerste helft die uitstekend werd gepareerd door een secure Erwin Lemmens en een schitterend afstandsschot in de tweede helft dat op de dwarslat belandde bij een 0-2-tussenstand, kon de thuisploeg al bij al voor te weinig dreiging zorgen om een kleine stunt te realiseren.

Niet dat Beveren voetballend zoveel beter was dan de thuisploeg, want het verschil werd vooral op stilstaande fases gemaakt met in de hoofdrol Wesley Vanbelle die bij een 0-0 de Boomse doelman al eens tot een geweldige redding had gedwongen. Niet toevallig was het Vanbelle die met een gemeten hoekschop Stijn De Wilde bediende en de ex-Lokerenspits kopte genadeloos binnen. Nog in het slotkwartier van het eerste bedrijf schoot Bob Cousin een afvallende bal na hoekschop voorbij de Boomse portier waardoor de ruststand op 0-2 werd gebracht.

Onze peter Wesley Vanbelle voelt zich met de dag beter op de Freethiel en dat is te merken aan het vertrouwen dat Wesley uitstraalt bij het nemen van hoek- en vrijschoppen. De 0-3 was het resultaat van zo’n magistrale vrijschop. De eindcijfers werden door Stijn De Wilde op de bordjes gezet en dit na een prima voorzet van Cousin.

Conclusie : ondanks twijfels over fitte spelers en mede door de reputatie van thuisploeg Rupel-Boom, overleeft Beveren met glans deze eerste ernstige en belangrijke test. Hopelijk komt er straks een gunstige loting uit de bus zodat we een leuk vooruitzicht houden voor begin november wanneer de eersteklassers hun intrede maken. De vlotte kwalificatie van gisteren moet ook vertrouwen geven voor de eerste thuismatch van het seizoen aanstaande woensdag tegen Boussu Dour Borinage. De Walen hebben hun eerste zege al op zak (2-0 thuiswinst tegen Ronse) en kunnen ontspannen de trip naar het Waasland aanvatten. De mannen van Boskamp mogen zich alleszins aan een stugge tegenstander verwachten die op de loer ligt om elk verdedigend foutje dodelijk af te straffen.

Het minder goeie nieuws komt dezer dagen nog van het gekwetstenfront. Dhaemers en vooral Jasper Vermeerbergen moeten niet op korte termijn worden terug verwacht. Voor Dhaemers ziet het er niet zo slecht uit, want hij werkt individueel aan balgevoel, maar voor Vermeerbergen moet nader onderzoek duidelijkheid brengen.

Patrick Van Wesemael.