StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WELKOM ROYALE BOUSSU DOUR BORINAGE.

Of houden we het gewoon bij Francs Borains ?

Terwijl de concurrentie al afgelopen woensdag aan de slag moest, kregen de Boskamp-troepen nog een weekje langer tijd om het vizier scherp te stellen en dat werd met brio gedaan in de bekermatch van zondag jl. in en tegen Rupel-Boom. Alhoewel nu reeds met zekerheid kan worden aangenomen dat geen enkele van de 36 competitieopdrachten mag worden onderschat, konden we het met Francs Borains thuis als openingsaffiche, slechter hebben getroffen.

Neo-tweedeklasser Boussu Dour raakte op een diefje in de Exqi League. Nadat het in zijn reeks van derde klasse op een derde plaats was geëindigd en mocht deelnemen aan de eindrondes, schakelde het in dubbele confrontaties achtereenvolgens Mol-Wezel, VW Hamme en Woluwe-Zaventem uit. Het is niet onbegrijpelijk een wat onbekende ploeg voor ons met weinig ronkende namen, maar het verleden heeft voldoende aangetoond dat je die ook niet nodig hebt om een degelijk seizoen te draaien. Met grotendeels dezelfde spelers als waarmee de promotie werd gerealiseerd, aangevuld met voetballers afkomstig van nabij gelegen ploegen zoals La Louvière en Olympic, wil het zijn voornaamste doelstelling voor dit seizoen voor mekaar brengen en dat is ongetwijfeld het behoud in de Exqi League verzekeren.

Het elftal van trainer Michel Wintacq moest in het tussenseizoen de jonge beloftevolle aanvaller Teddy Chevalier laten vertrekken naar Zulte-Waregem waar hij inmiddels een stek in de basis van Dury afdwong en scoorde in de competitiematch tegen Rc Genk. Middenvelder Stéphane Stassin heeft een Anderlecht-achtergrond en in de spits moet ex-Waaslandspeler El Khanchaf proberen de Waalse vuurlinie stoot- en trefkracht te bezorgen wat hem al meteen lukte in de openingsmatch tegen Ronse.

Als we de berichtgeving in de media mogen geloven, kende de club uit de Borinage een moeizame voorbereiding waarin het, in tegenstelling met ons KSKB, amper oefenwedstrijden speelde. Een echte verrassing was de vroege uitschakeling in de Beker van België tegen neo-derdeklasser Ternat, dan ook niet. Uit oefen- en bekerwedstrijden zullen trainers best wat kunnen afleiden, maar duidelijke aanwijzingen over welke kant het zal opgaan in een competitie, heb je niet. Boussu Dour Borinage gaf in zijn eerste competitiematch thuis tegen Ronse al meteen te kennen dat ze niet van plan zijn met zich te laten sollen dit seizoen. Het Ronse van Bart Van Renterghem werd met een droge 2-0 terug naar de Vlaamse Ardennen gestuurd. Beveren liet in Rupel-Boom zien klaar te zijn voor de strijd, maar nogmaals, beker en competitie zijn in niets te vergelijken met mekaar. Als onze jongens vanaf het begin goed mee willen draaien, kunnen ze best de volle inzet op de Freethiel houden morgenavond, want komende zaterdag wacht de verre en lastige verplaatsing naar Eupen waar men na de smadelijke 6-1 van vorig seizoen, toch iets recht te zetten heeft tegenover de supporters.

Patrick Van Wesemael.