verslag WEDSTRIJD B- kern 25/08/2009
Boussu Dour Borinage - Ksk Beveren

Beverse beloften openen seizoen met spektakelmatch.

De Beverse doublures hebben vanavond na een wel bijzonder spektakelrijke wedstrijd met 3-4 gewonnen van Boussu Dour Borinage. Na ongeveer een kwartier voetballen kwam Beveren, tegen de gang van het spel in, op voorsprong met een doelpunt van Zoran Kokot. Vanaf dat moment nam Beveren het spel over van de thuisploeg maar het waren toch de gastheren die eerst op gelijke hoogte kwamen en in de 44ste minuut na hoekschop zelfs op 2-1 voorsprong klommen. Een minuutje later stopte Beverengoalie Jordy De Jonghe zelfs een strafschop waardoor de ruststand op 2-1 bleef.

KSKB speelde voetballend een uitstekende tweede helft, maar het was de thuisploeg die in de 55ste minuut de score verder uitdiepte naar 3-1. Met opnieuw 2 doelpunten van uitblinker Zoran Kokot kwam Beveren opnieuw langszij (assists voor de 3 goals van Kokot kwamen van 2x Traoré en 1x Stanny De Beule). In de 80ste minuut werd een Beverse vrijschop binnengekopt door Jasper Sulmon. Bij Boussu brak de veer kompleet en mits wat meer koelbloedigheid in de afwerking had de score kunnen oplopen naar 3-5 of 3-6.

Een jong Bevers beloftenteam kan alvast terugblikken op een zeer geslaagde openingswedstrijd tegen een thuisploeg waarin een 7-tal A-kernspelers zaten. Wanneer geel-blauw zich op kracht had willen meten met Francs Borains kon het wellicht een kruis maken over zijn winstkansen, maar door zelf koelbloedig naar voetballende oplossingen te blijven zoeken, kon het een scheve situatie alsnog rechtzetten. De 2 uur durende terugreis zal na deze prachtwedstrijd ongetwijfeld een stuk minder lang duren dan de heenrit.
Met dank aan trainer David Penneman voor de toelichting.