StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal BELOFTEN AUTORITAIR NAAR 6 OP 6.

Vrijdagavond hebben de Beverse beloften met een ruim verdiende 3-0 afstand genomen van hun leeftijdsgenoten uit de Oost-kantons.
Na de uiterst spektaculaire 3-4 in de openingswedstrijd bij Boussu-Dour, betekent dit een knappe 6 op 6, maar die keurige cijfers worden onmiddellijk gerelativeerd door trainer David Penneman die stelt dat de manier van spelen, zeg maar het Boskamp-systeem, primeert op het resultaat. Uiteraard zijn goeie uitslagen prettig meegenomen en zorgen die wellicht voor een leuke stemming in de B-kern, maar het resultaat blijft ondergeschikt aan de manier waarop er wordt gevoetbald. In de loop van de komende weken zullen we het met David Penneman zeker eens hebben over wat dat systeem Boskamp precies inhoudt, evenals over een evaluatie van 7 jaar KA Beveren, maar nu eerst een beknopt overzichtje van de beloftenwedstrijd van 28/8 tegen As Eupen.

Er waren opnieuw een drietal testspelers opgedaagd voor deze invallerswedstrijd waarvan 2 in het aanvallend compartiment en eentje die zich moest bewijzen in verdedigend opzicht. In de eerste helft had Beveren het beste van het spel en gaf het nauwelijks kansen weg tegen een Eupe waarbij o.a. het grote Exqi-talent Carlo Evertz in de ploeg stond. Door de enorme instroom van vooral Italiaanse voetballers die door gulle geldschieters naar Eupe zijn gelokt, zal de concurrentie moordend zijn dit seizoen bij As Eupen. Ondanks het Beverse overwicht bleef de stand tot aan de rust 0-0.

Ousman Traoré wiens acties in de eerste helft bleven steken bij goeie bedoelingen, werd door David Penneman aan de rust vervangen door Lmaknafi en dat zou achteraf bekeken een gouden wissel blijken. Eerst benutte Chakir een assist van testspeler Daniël (er waren toen 63 minuten gespeeld). Het tweede doelpunt een vijftal minuten later was zowel qua voorbereiding (over verschillende schijven) als qua afwerking een beauty. Zoran Kokot fungeerde aan het slot als aangever en Lars Kindt als schutter. In de 75e minuut werd de kloof nog wat verder uitgediept tot 3-0. Ditmaal opnieuw Zoran Kokot met een assist en Chakir Lmaknafi op de juiste plaats om de eindcijfers op de bordjes te zetten.

Het ziet er dus naar uit dat de Beverse beloften hun schitterend seizoen van vorig jaar nog eens willen overdoen. De weg is nog lang en gebleken is dat de laatste loodjes vaak het zwaarst wegen, maar anderzijds smaakt succes dikwijls zoet en naar meer. Positief is alvast dat trainer Penneman uitgaat van de groeps eigen mogelijkheden en geen rekening houdt met de tegenstander. Op mijn vraag wat Eupen de eerste match had gedaan, moest hij immers het antwoord schuldig blijven. Op vrijdag 4 september wacht in Tubeke de derde tegenstander van het seizoen en uiteraard berichten wij hierover voor jullie graag nog dezelfde avond.

Patrick Van Wesemael.