StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING
KAS EUPEN – KSK BEVEREN.


Misschien moet de Beverse clubleiding maar eens overwegen om volgend seizoen de verplaatsing naar Eupen af te voeren, want dat zou kostenbesparend zijn voor de clubkas (geen buskosten), leed- en kostenbesparend voor de dappere supporters die telkens de moed opbrengen om hun supportershart te volgen, maar elke keer als geslagen honden terugkeren en voor het resultaat hoeven we het ook niet te doen gezien de 0 op 6 van de voorbije twee seizoenen en een doelpuntenverhouding van 9-1. Ware het niet dat de KBVB sancties oplegt voor ploegen die forfait geven, want anders zou men hierover toch eens serieus moeten nadenken.

Vorig seizoen waren er nog Olguin en Rentmeister die met een beschuldigende vinger werden nagewezen als rotte appels in de spelersgroep, maar dat excuus kan thans niet meer worden ingeroepen. Alhoewel we pas 2 speeldagen ver zijn, mag de spelersgroep al een eerste keer de hand in eigen boezem steken, want als je in 90 minuten nauwelijks een volwaardige aanval kan opzetten en amper een uitgespeelde kans bijeen voetbalt, dan heb je het recht als supporter om te zeggen dat het niet goed was. De jongens die in Nederland hebben gespeeld zoals Lemmens en Collen weten dat het daar geen uitzondering is dat de spelers na zo’n wanvertoning het initiatief nemen om de supporters hun inkomticket terug te betalen als een soort “sorry”.

Het is uiteraard de bedoeling om als supporter positief te blijven, maar vraag is of we er de ploeg mee helpen om de prestatie van zaterdagavond af te doen als een ongelukje. Ik ben een groot tegenstander van spelers openbaar en individueel af te breken, maar om uit de wedstrijd van afgelopen weekend veel positiefs te halen, moet je toch een geboren optimist zijn. Dat je puntenloos terugkeert uit Eupen is geen schande en dat lot zal dit seizoen meerdere ploegen overkomen, maar de manier waarop was bedroevend. Nu moet gezegd dat Eupen met al zijn versterkingen niet eens zoveel beter was, maar dat mag uiteraard onze rekening niet maken. In beide kampen stond ruim voldoende kwaliteit tussen de lijnen om de supporters op een leuke voetbalavond te trakteren, maar het werd een troosteloze bedoening (al zullen die van Eupen daar achteraf niet rouwig om geweest zijn gezien de driepunter). Elke ploeg heeft in de loop van een seizoen recht op een aantal mindere, soms slechte wedstrijden, maar als die telkens kansloos worden verloren, dan moeten best de betere wedstrijden altijd winnend worden afgesloten en dat is meestal niet het geval.

Clubleiding en technische staf stellen alles in het werk om een mooie spelersgroep samen te stellen, maar voorlopig (en natuurlijk weet ik dat het nog ontzettend vroeg is) kan de huidige groep dat vertrouwen niet bevestigen. Vorig seizoen werden de inspanningen van de voorzitter om zijn spelerskern te versterken door de technische staf en de spelers ervaren als “extra en onnodige druk”, maar de vraag moet gesteld worden of diezelfde spelers niet zichzelf opzadelen met druk door vanaf het prille begin met punten te morsen. Resultaat is dat er zaterdag tegen Tubeke maar beter kan worden gewonnen om niet een kansloze achtervolging te moeten rijden de rest van het seizoen. Dus toch al (een beetje) druk en daar kunnen de Beverse supporters met inbegrip van de samensteller van dit artikeltje, toch allerminst verantwoordelijk voor gesteld worden. Maar Beverse supporters zijn uniek in hun soort en daarom staan we zaterdag met zijn allen weer voor 200 procent achter ons ploegske en zo hoort het ook. We moeten af en toe onze frustraties kunnen luchten, maar als het nodig is, dan staan we er !

Patrick Van Wesemael.