StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING
WELKOM AFC TUBIZE.


Met het mes op de keel.

Het verhaal over het belang van een goeie start, is genoegzaam bekend, Door het vrij zijn op de eerste speeldag en de daaropvolgende 1 op 6, zou bijkomend puntenverlies zaterdag tegen Tubeke, een klein drama betekenen voor de spelers die het rampzalig slot van vorig seizoen moesten ondergaan. Een eenvoudig rekensommetje leert ons immers dat het vorig seizoen werd afgesloten met 3 op 30 + de 1 op 6 van Boussu-Dour en Eupen waardoor de slotsom op 4 op 36 komt en zulke cijfers kunnen toch onmogelijk vertrouwen inboezemen. Onze laatste overwinning dateert trouwens van 28 februari toen op de Freethiel met 1-0 werd gewonnen van Doornik (goal van Olguin). Hoe langer een driepunter uitblijft, des te moeizamer nieuwe winst tot stand zal komen, want dat gaat op den duur in de broze spelerskopjes onbewust meespelen.

Er zal zaterdag een wereld van verschil liggen tussen winst en verlies, want hoe pijnlijk ook de aanblik van de voorgelegde cijfers mag overkomen, een overwinning en dus 4 op 9, zal ongetwijfeld zorgen voor een sprong naar de buik van het klassement en met een wedstrijd minder gespeeld dan de meeste andere ploegen, staan er dan weer hoopgevende perspectieven in de aanbieding. Toch is winst tegen Tubeke geen vanzelfsprekendheid. Vorig seizoen speelde de club in eerste klasse, maar twee jaar geleden leverde een dubbele confrontatie met AFC Tubize, geen punten op. Op de openingsspeeldag werd met 2-1 verloren en de terugwedstrijd op de Freethiel eindigde in 1-2. En ook dit seizoen hebben de mannen van trainer Mazzu geen onaardige start genomen. De balans na 3 matchen heeft een keurige vierde plaats in de rangschikking opgeleverd met een doelsaldo van 5 voor en 1 tegen. Overigens, vorig seizoen voetbalde Tubeke vaak aantrekkelijk, maar bleven de punten uit. Ondanks de belangstelling van meerdere ploegen, slaagde het er in zijn topschutter Perbet mee naar de Exqi League te nemen en dat wijst op de ambitie die de club heeft om binnen de kortste keren zijn plaats in de Jupiler Pro-League zo snel als mogelijk terug te winnen.

Winst zaterdag zou ook uitstekend van pas komen voor de Supportersvereniging, want die plant na de wedstrijd vanaf 22.30 uur een heuse fuif in het vernieuwde en supergezellige thema-café. Allen daarheen dus !

Patrick Van Wesemael.