StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nieuwe kalenderwijziging.
Na de wedstrijd in Oostende die van 12 naar 11 september verhuisde, wordt nu ook de partij in en tegen Dender met een dagje vervroegd. De wedstrijd zal nu doorgaan en ook te zien zijn op Exqi Sport op vrijdagavond 25 september om 20.30 uur en niet op zaterdag 26 september om 20 uur zoals aanvankelijk op de kalender voorzien. Zoals eerder meegegeven onderneemt Exqi Sport wellicht in de loop van het seizoen nog enkele pogingen om wedstrijden van Beveren, vooral die op verplaatsing, naar vrijdagavond te verschuiven om deze op de buis te kunnen brengen.

* Vanavond bekerloting.
Daar waar het in de competitie allemaal eerder moeizaam verloopt, was de bekerstart van Geel-Blauw dit seizoen ongewoon goed. Meestal vormen de ploegen van derde en vierde klasse voor KSKB een lastig te omzeilen klip. Ditmaal werd in de vierde ronde Dilbeek, ondanks de vroege voorsprong van de bezoekers en de 1-1 ruststand, toch met 4-1 wandelen gestuurd. In de vijfde ronde werd gevreesd dat Rupel-Boom wel eens voor een bekerstunt zou kunnen zorgen, maar de huidige nummer2 in derde klasse A werd kansloos in eigen huis met 0-4 uitgeschakeld door een uitgekookt Beveren dat vooral op stilstaande fases vernietigend uithaalde. Vanavond omstreeks 17 uur kent Beveren zijn volgende bekeropponent, want dan wordt in het bondsgebouw geloot voor de 8ste finales. De eersteklassers zitten mee in de urne en het kan dus alle kanten op. Vorig seizoen trof KSKB in deze fase van de beker Club Brugge. De clubleiding van KSK Beveren en de Supportersvereniging riepen op om deze verplaatsing massaal mee te maken en die oproep viel niet in dovemansoren. Het werd een geweldige avond en het leek wel alsof KSK Beveren in Olympia de thuisploeg was. Op sportief vlak was de uitschakeling onterecht. Beveren speelde een dijk van een wedstrijd, maar een doelpunt van Clement in de blessuretijd van de eerste helft bleek uiteindelijk doorslaggevend. We duimen dat er straks een mooie affiche uit de bus komt en hopelijk zal die op de Freethiel worden afgewerkt.

* De superkern van Boskamp.
Zeker weet ik het niet, maar aangezien op de Beverse website geen melding wordt gemaakt van vertrekkende spelers nu de transfermarkt tot de jaarwisseling haar deuren sluit, kan trainer Boskamp wel over een bijzonder ruime kern beschikken. Lemmens, Collen, Kalala, Van Leysebeth, Snelders en De Wilde kwamen onze troepen versterken, Vervaet en Traoré kregen een contractverlenging en Rentmeister + Lacroix hadden liever een nieuwe werkgever gezien, maar vonden die niet. Enkel Dantschotter en Sadio Ba (beiden einde contract) + Olguin en Salem, vonden elders onderdak. Je hoort trainers wel eens klagen als hun kern nogal ruim uitvalt, maar het omgekeerde probleem zorgt volgens mijn bescheiden mening voor meer kopzorgen bij een coach. Of het centenplaatje van zo’n ruime spelerskern te rijmen valt met een club die worstelt om de financiële eindjes aan mekaar te knopen, is dan weer een ander paar mouwen.

* Zaterdag Aftermatch-party in het Thema-Café !
We hopen uiteraard dat er aanleiding zal zijn om eens lekker te feesten zaterdag na afloop van de wedstrijd Beveren-Tubeke, want uitgerekend die avond heeft de Supportersvereniging een eerste Aftermatch-party in het Thema-Café, gepland. Vanaf 22.30 uur kan iedereen er terecht tot wellicht/hopelijk in de vroege uurtjes en met DJ Nico van de Beverboys achter de knopjes, is succes verrzekerd. Natuurlijk zullen ook heel wat spelers van de partij zijn. Aan vertrouwde en bekende gezichten overigens geen gebrek in het Thema-Café, want zoals de meesten onder jullie wel weten, worden de supportersclubs ingeschakeld bij de uitbating van het Thema-Café. Zo waren de afgelopen weken Ronny Vanderbiesen, Kevin Van Ranst, Walter Van Doren en Luc Vleminckx namens Geel-Blauw Den Belly’s al actief als medewerkers waarvoor uiteraard onze hartelijke dank. Trouwens, dit weekend is het de laatste keer dat supporters die nog bonnetjes hebben van vorig jaar (gele van de jeugdkantine en rode van de business), deze kunnen gebruiken in het Thema-Café. Wacht dus niet langer en drink er eentje meer zaterdag.

PVW