StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal BEVEREN MOET NAAR SCHIERVELDE.

Deze namiddag werd in het bondsgebouw geloot voor de zestiende finales van de Beker van België en het lot was KSKB alweer niet zo gunstig gezind.
Op woensdag 28 oktober wacht, de niet onmogelijke, maar toch bijzonder lastige trip naar het Roeselare van coach Dennis van Wijk. De West-Vlamingen staan in de uitgedunde rangschikking van eerste klasse (vanaf dit seizoen slechts 16 ploegen in de Jupiler Pro League), momenteel op een vijftiende en daarmee voorlaatste plaats in het klassement met 2 punten en een doelsaldo van –7. Kansloos is Beveren op Schiervelde niet, maar ik had de ploeg van o.a. Dissa en Jimmy Mulissa toch liever naar de Freethiel zien komen.
In een recent verleden toen beide ploegen enkele keren tegenover mekaar stonden in de hoogste afdeling, pakte KSK Beveren altijd weinig punten tegen Roeselare.
Vooral thuis is de fusieclub vaak een moeilijk te nemen hindernis en weinig ploegen gaan, ondanks hun ongunstige rangschikking, met vertrouwen naar Schiervelde.
Het valt trouwens weer op hoe weinig ploegen uit tweede of derde klasse de vaak ongelijke strijd gezien het reeksverschil, hun bekermatch voor eigen publiek mogen afwerken wat toch voor meer spanning zou zorgen.

Maar zoals gezegd, voetbal is en blijft dikwijls onvoorspelbaar en die waarheid geldt vooral in bekerwedstrijden. Louter optimistisch gezien hebben we in Roeselare niets te verliezen en de wedstrijden tegen Diegem en Rupel-Boom gaven een ander Beveren te zien dan in de competitiewedstrijden. Daarenboven zal Roeselare wellicht een hogere prioriteit geven aan het competitieverloop in de Jupiler Pro-League en bestaat misschien zelfs het gevaar op onderschatting van de tegenstander.
De pessimisten zullen er dan weer van uitgaan dat voor de West-Vlamingen uitgerekend die bekercampagne een uitgelezen kans is om dit seizoen in positieve zin van zich te laten spreken. Daarin kan het immers complexloos zijn kansen gaan zonder averij in de rangschikking op te lopen. Kortom, zowel de optimisten als de pessimisten zullen aan deze loting wel wat toogplezier beleven en dat is ook niet onbelangrijk.
We wensen de mannen van Bossie alvast veel succes, want één ding is duidelijk, vanaf 28 oktober begint het bekeravontuur, en laat ons hopen dat het geen kort leven is beschoren, pas echt.

Patrick Van Wesemael.