voetbal Beverse beloften behouden maximum.

Door een technisch defect aan de autocar arriveerden de mannen van coach David Penneman amper 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd in Tubeke.

Het gevolg van die ongunstige omstandigheden liet niet lang op zich wachten, want na amper 5 minuten spelen werd doelman Jordi De Jonghe al gepasseerd. Beveren werd aanvankelijk even overlopen door de thuisploeg, maar vond na pakweg een kwartier zijn tweede adem en dat resulteerde na 30 minuten in de gelijkmaker van Pieter Vervaet (1-1 ruststand).

Net als vorige week speelden de Beverse beloften een uitstekende tweede helft. Op een gevaarlijke kopbal na van de thuisploeg, was het al Beveren wat de klok sloeg en werden +- een 6-tal uitstekende doelkansen bijeengevoetbald. Na een uur voetballen werd dit veldoverwicht omgezet in een 1-2 voorsprong. De beide testspelers uit Ghana (producten van de Feyenoord-school) namen het doelpunt voor hun rekening. Assist van de spits en afgewerkt door middenvelder Daniël. In de 85ste minuut nam Joachim Van Damme met een kopbal alle twijfels over het eindresultaat weg en bezorgde hiermee zijn ploeg een ruimverdiende 1-3 overwinning.

Beveren kende dus een moeizame start omdat het alshetware koud aan de aftrap verscheen, maar het herpakte zich schitterend en won uiteindelijk dik verdiend de partij in Vlaams-Brabant. Als we dan toch moeten zoeken naar een klein minpuntje, dan is dat het ietwat slordig omspringen met een aantal moeilijk te missen doelkansen. We zijn echter van mening dat het voetbal waar de supporters voor naar het stadion komen het creëren van veel doelpogingen is en daarin zijn onze jongens met glans geslaagd.