StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING
BEVEREN-TUBEKE.


Venijn zit wederom in de staart.
De eerste driepunter sinds eind februari is binnen, maar die deugddoende overwinning werd zaterdag met gemengde gevoelens onthaald. Enerzijds was er de voldoening over de late winninggoal van de jarige Kristof Snelders waardoor de broodnodige en lang verwachte winst eindelijk nog eens in Bevers voordeel op de bordjes verscheen. Een must, want meer puntenverlies zou aansluiting met de middenmoot verhinderen en het zo broze vertrouwen van de spelersgroep een bijkomende deuk geven.
Anderzijds was er duidelijk een getemperd enthousiasme waarneembaar na de wedstrijd. De eerste helft was niet groots, maar best redelijk. Een tweetal goeie doelkansen afdwingen tegen een Tubeke dat niet naar de Freethiel was afgezakt om mee het spektakel te verzorgen, het was een beetje povertjes, maar voetballend liep het al iets beter dan tegen Boussu en Eupen.

In die tweede helft volgde echter opnieuw een serieuze terugval. De bezoekende doelman moest werkloos toezien en schrok zich waarschijnlijk een ongeluk toen in de 85ste minuut een hoge en schijnbaar verloren bal door de nooit aflatene Kristof Snelders optimaal werd uitgebuit. Een kwartier daarvoor waren de bezoekers tegen een numerieke minderheid aangelopen na rood voor Vilano.

Conclusies : de eerste overwinning van het seizoen was binnen en of dat deugd deed ! Het eerste bedrijf was kwalitatief aanvaardbaar voor een elftal in opbouw, maar daar bleef na de thee weinig van over. In de defensie staat Kristof lardenoit pal en als een rots in de branding te voetballen. Nieweling Steven Jacobs maakte geen onaardige indruk en kan op zeer korte termijn een aanwinst betekenen. Hoe frivool ook Marvin Peersman in de voorbereiding voetbalde, hij heeft inmiddels aan den lijve ondervonden dat er een wereld van verschil ligt tussen een ordinair oefenpotje en een competitiewedstrijd. En natuurlijk zijn we wat blij dat Marvin een eigen jeugdproduct is waarvoor we met alle plezier een pak krediet veil hebben, maar toen hij op een gegeven moment slechte passes bleef strooien en enkele keren door de benen werd gespeeld, voelde ik met de jongen mee en vroeg ik me af of men hem een dienst bewees door hem te laten staan. Dat hij een talent is wil ik graag aannemen, maar het hoort ook met talent zuinig om te springen en vroegverbranding te vermijden.
Op het middenveld worstelen Bagdhad en Vanbelle hardnekkig om het pad naar hun betere vorm terug te vinden. Beide spelers hebben in het verleden voldoende bewezen wanneer ze over hun optimale conditie beschikken, een plaatsje in de basis waard zijn.
Vooraan kan Stijn De Wilde de verwachtingen voorlopig niet inlossen. Aan de goede wil en bedoelingen van Stijn twijfelt geen mens, maar zijn neus voor goals lijkt tijdelijk verstopt waardoor Sidy Ceesay steeds nadrukkelijker zijn kandidatuur stelt. De Wildes spitsgenoot Kristof Snelders daarentegen is hard op weg om de lieveling van de Beverse supporters te worden en dat niet alleen omwille van zijn scorend vermogen. Kristof is een vechtertje, beweeglijk en niet te beroerd om het shirt nat te maken. Misschien doet hij wel mee met ex-ploegmakker Jurgen Cavens voor de prijs van topschutter.

Patrick Van Wesemael.