StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verrassingstelefoontje.

Toen ik deze morgen op het werk terugkeerde uit de kantine (neem meestal mijn GSM niet mee, want als ik hem bij de hand heb, belt er niemand, maar als ik hem niet bij heb belt er steevast wel iemand).
Ook ditmaal dus een oproep gemist en toen ik het gemiste nummer terugbelde, kreeg ik een immer enthousiaste Sasö Udovic aan de lijn. Onze gewezen Sloveense topschutter werkt al geruime tijd als afgevaardigde voor de Sloveense voetbalbond en was deze morgen op Zaventem geland. Morgen dinsdag spelen de Sloveense beloften in het Westelse Kuipke tegen Jong België en Udovic vergezelt de Sloveense –21 als delegatieleider.

De Sloveense doublures logeren vandaag en morgen in het Appart Corbie Hotel te Mol, spelen dus morgen hun interland tegen de “hopelijk” toekomstige Rode Duivels en vertrekken woensdagmorgen opnieuw richting Slovenië.

Sasö Udovic hield er aan mij een telefoontje te geven toen hij op de autostrade zat ergens tussen Zaventem en Mol en in de ruime omgeving van Antwerpen plots weer werd geconfronteerd met een pak schitterende herinneringen aan KSK Beveren en het seizoen waarin hij liefst 19 keer de weg naar de netten vond. Een fantastische tijd waar hij nu nog altijd van geniet en mij uitdrukkelijk vroeg de Beverse supporters te bedanken voor die memorabele tijden. In de namiddag belde Sasö mij zelfs een tweede keer op om bij te praten over het wel en wee van KSK Beveren, want via de teletekst in zijn hotelkamer had hij gemerkt dat ze momenteel pas op de twaalfde plaats stonden.
Naast zijn bezigheden bij de Sloveense voetbalbond en het co-commentator zijn bij de nationale televisie, is Udovic uitbater van een taverne in het prachtige Ljubliana.

PVW