StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING
KV OOSTENDE – KSK BEVEREN.


Vrijdagavond krijgt KSK Beveren de gelegenheid om te bewijzen dat de nipte winst tegen Tubeke, het vertrouwen van de Boskamp-troepen heeft gesterkt. Het wordt een ernstige test, want de voorgeschotelde brok heet Oostende en als we een blik op de rangschikking werpen, belooft dat een taaie kluif te worden.

Het KVO van trainer Thierry Pister die we, zowel vanuit zijn spelers- als trainerstijd nog uitstekend kennen in Beveren, is volgens de coach gestart met de bedoeling om in de linkerkolom te finishen en af en toe een venijnige prik uit te delen aan de ploegen die pretenderen mee te strijden voor de prijzen. De kustboys hebben hun start alvast niet gemist, want met 10 op 12 delen zij de leidersplaats samen met het verbazende Eupen. Afgelopen weekend nog werd netjes 1-1 gespeeld in Luik, terwijl hun vorige thuiswedstrijd met 2-0 werd gewonnen van Ronse.

KV Oostende zit sportief in de lift. Vorig seizoen zette de ploeg zijn sportieve opmars in en strandde het op één schamel puntje van een eindrondeticket. Die positieve trend begint nu ook stilaan zijn vruchten af te werpen qua publieke belangstelling. Tegen Beveren hoopt Pister dat er een drieduizendtal supporters het Albertpark zullen bevolken.

Op sportief vlak hoor je Thierry gezien de gunstige positie van zijn club niet mopperen, maar hij is er zich van bewust dat, zodra hij over alle manschappen kan beschikken, men vooral offensief nog beter voor de dag moet komen. Over een paar weken als de nieuwkomers hun draai hebben gevonden en de laatste geblesseerden hun opwachting in het fanion kunnen maken, zal KVO op zijn sterkst zijn. Thierry Pister is bijzonder opgetogen over de doorstroming van eigen B-kernspelers naar de eerste ploeg (momenteel een vijftal in de A-kern).

Vorig seizoen eindigde de partij in Oostende op een anticlimax van het zuiverste gehalte. Beveren kwam binnen het kwartier met een wereldgoal van Lacroix op voorsprong en ondanks een voortdurend veldoverwicht van de thuisploeg en een resem niet te missen doelkansen waaronder een strafschop, duurde het tot in de 97e minuut alvorens scheidsrechter Deckers Oostende de kans gaf voet naast Beveren te zetten. Volkomen terecht voor wie de wedstrijd had gezien, maar hatelijk voor de manier waarop.

Beveren pakte zaterdag tegen Tubeke ietwat fortuinlijk de overwinning en als ook sportieve baas Boskamp deze week in de media toegaf dat de tweede helft Beveren-onwaardig was, zijn we op de goede weg. Eigenlijk zitten we met zijn allen te wachten op het moment dat deze groep een keertje ontploft, want dat er mogelijkheden zijn om ons klassement aanzienlijk te verbeteren, zal ook Bossie grif toegeven. Ik ken alvast iemand die een overwinning bij de kustploeg zal ervaren als een schitterend verjaardagscadeau.

Patrick Van Wesemael.