StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal BELOFTEN WINNEN, MAAR TRAINER PENNEMAN HEEFT ER DE PEST IN.

Beveren verscheen vanavond met volgende spelers aan de aftrap : Jordi De Jonghe, D’Haemers Nathan, Van Damme Joachim, Kabwe Yves, Cathoir Jordy, Assanté Ernest, Boateng Daniël, Van Leysebeth Kenn, Vervaet Pieter, Kalala Adaon en Jeffrey Rentmeister.
Op de bank zaten : Kindt Lars, Jordy Van Cauteren, Sulmon Jasper en Frédric Ledent.

Zoals uit de opstelling blijkt, kon Beveren vanavond in de beloftenwedstrijd tegen Oostende met een bijzonder sterk elftal voor de dag komen, maar trainer David Penneman was na afloop verre van tevreden over het vertoonde spel en de manier van voetballen. Het enige doelpunt uit de partij dat in de eerste helft viel en werd gescoord door Joachim Van Damme, was veelzeggend en typerend voor de wedstrijd van onze jongens. Een Beverse hoekschop werd door Van Damme in een geharrewar binnen gelopen en bleek achteraf voldoende voor de volle inzet en de 12 op 12 wat uiteraard, ondanks alles, bijzonder knap is.

Vooral de eerste helft werd te vaak de moeilijkste oplossing gezocht en te weinig gevoetbald. Van achteruit werd te zelden de bal gevraagd en dikwijls met de lange bal gewerkt waardoor de betere voetballers op het middenveld niet of nauwelijks in het spel werden betrokken. Beveren ging te veel mee in het krachtvoetbal van de tegenstander en dat was niet het spel dat coach Penneman had vooropgesteld.

De tweede helft werd er meer gevoetbald en dat resulteerde ook in doelkansen, maar geheel naar het beeld van de wedstrijd werden die ook gemist. Helaas, goed en hard inspelen, tempo ontwikkelen en een stapje sneller zijn dan de tegenstander, het was er, in tegenstelling met de 3 voorgaande wedstrijden, te weinig bij vanavond. Van spelers die geacht worden hun opwachting op termijn te kunnen maken bij de eerste ploeg, mag je verwachten dat zij het niveau van een reservenmatch optrekken en dat was “nog” niet het geval.

David Penneman zag dus een pak werkpunten voor de toekomst en zo hoort het ook. Nog meegeven dat aan de rust Jordy Cathoir werd vervangen door Lars Kindt en na een uur nam Jordy Van Cauteren de plaats in van Pieter Vervaet. In het slotkwartier verving Jasper Sulmon de Ghanees Assanté. Met een kansenverhouding van 8 voor Beveren en 4 in het voordeel van Oostende, valt er dus helemaal niets af te dingen op de nipte 1-0 winst, maar een critische David Penneman heeft in ieder geval nog een resem verbeterpuntjes gezien en dat laat alvast het beste verhopen voor de komende weken.

Patrick Van Wesemael.