voetbal NABESCHOUWING
KV OOSTENDE-KSK BEVEREN.

Er tekent zich een voorzichtige kentering af in positieve zin voor wat betreft het spelniveau van KSK Beveren. Vooral de eerste helft in het Oostendse Albertpark waren er tekenen van beterschap ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Dat de thuisploeg na rust verdiend langszij kon komen is jammer, maar valt te verklaren.

Zelfs bij een 0-1 voorsprong (doelpunt Kristof Lardenoit), was Beveren te onrustig aan de bal en probeerde het voortdurend met lange ballen te werken waardoor we minder aan voetballen toekwamen. Indien men beter het overzicht had gehouden bij een aantal acties, had een verdubbeling van de score zeker tot de mogelijkheden behoord. Cruciale fase in de wedstrijd was ongetwijfeld het moment waarop Stijn De Wilde in de tweede helft de paal trof en nagenoeg in de daaropvolgende tegenaanval de mannen van Thierry Pister de stand in evenwicht brachten.

Toch klopte mijn voorgevoel van vorige week toen ik hier opmerkte dat KSKB in staat moet zijn een keertje te exploderen waardoor het misschien vertrokken is voor een mooi serietje. Meest positieve aan vrijdagavond was de bevestiging dat Geel-Blauw, ook buitenshuis, een mooi resultaat kan neerzetten, want na de kansloze 3-0 in Eupen waren hieromtrent twijfels gerezen. Met RS Waasland wacht zaterdagavond 19 september een volgende niet te onderschatten uitdaging. Meer over deze wedstrijd in de voorbeschouwing op woensdag.