StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Merci Exqi.
Enkele weken geleden maakte ik hier al melding van het gerucht dat KSK Beveren, op verzoek van Exqi Sport, de komende weken meerdere wedstrijden op vrijdagavond zou gaan spelen. Afgelopen vrijdagavond werd hiermee in Oostende gestart en de komende weken zullen de verplaatsingen naar Dender (25/9 en Lierse 9/10 en de thuiswedstrijd tegen Antwerp 2/10, eveneens op een vrijdagavond worden afgewerkt. Als KSK Beveren, dat voor een wijziging van speeldatum sowieso zijn goedkeuring moet geven, hierdoor financieel beter wordt, kan ik nog begrip opbrengen voor dit handeltje. Als dat echter niet het geval zou zijn, is het zeer betreurenswaardig te noemen dat een club die over de technische mogelijkheden beschikt om via bv. een representatief elektronisch referendum, niet de moeite doet eerst de supporters te raadplegen alvorens over te gaan tot het wijzigen van speeldata. Nu neem ik aan dat de thuisploeg meer zeggingsschap heeft dan de ploeg die op bezoek komt, maar het is en blijft toch ongehoord dat de clubs werkelijk een loopje nemen met het verplaatsen van speeldata. Hierbij is het respect voor de supporter die aan de hand van zijn voetbalkalender vaak privé- en beroepsbezigheden gaat plannen, ver te zoeken. En dan maar mopperen over bijna lege tribunes !

* Een interessante tip voor Boskamp ?
Feyenoord, toch ook een “clubje” dat Boskamp nauw aan het hart ligt, heeft met trainer Mario Been opnieuw de weg naar boven ingeslagen. Nu is de excentrieke Been altijd wel te vinden voor een stunt (‘k herinner mij dat hij vorig jaar rond de jaarwisseling met de Nec-spelers ging paintballen om de groepssfeer te optimaliseren) en ook nu weer pakt de succescoach met iets origineels uit. Het Legioen (want zo worden de Feyenoord-supporters liefkozend genoemd) kan inschrijven op een soort gepersonaliseerde elektronische nieuwsbrief waarin Mario Been in hoogsteigen persoon een gedetailleerde wedstrijdanalyse maakt. In het Voetbal_Insite-panel van RTL7 betwijfelde Hans Kraay jr of Mario dit echt zelf deed (hij dacht eerder aan een tekst opgesteld door de Feyenoord-persverantwoordelijke in samenwerking met Been). In ieder geval een leuk idee lijkt mij om de supporters nauwer en persoonlijker te betrekken bij de werking hun van favoriete club.

* Ook Bjorn Vleminckx op RTL7.
In datzelfde programma Voetbal_Insite van maandag 14/9 zat Bjorn Vleminckx rechtstreeks (weliswaar telefonisch) in de uitzending. Aanleiding voor het interview met onze ex-speler waren zijn twee formidabele inworpen tijdens de Gelderse derby van dit weekend tegen Vitesse waaruit in de slotseconden nog twee goals werden gemaakt die Nec alsnog een puntje opleverden. Er werden lovende woorden gesproken over Vleminckx, alhoewel de hoofdrecdacteur van Voetbal International Johan Derksen zich afvroeg of de ploegen nu ze Bjorns sterke wapen meer en meer kennen, niet beter zullen gaan instellen op zijn ver ingooien. Hierop reageerde Bjorn alert en gevat zoals hij trouwens ook speelt, dat er toch ook veel doelpunten worden gescoord uit hoekschoppen en daar wapenen de ploegen zich in principe eveneens tegen. Verder drukte Vleminckx de wens uit dat kersvers bondscoach Dick Advocaat hem in de toekomst zou selecteren voor de Rode Duivels waar hij graag wil meewerken aan de wederopstanding. Overigens, op zondag 18 oktober organiseert de Supportersvereniging van KSK Beveren haar jaarlijkse voetbalreis en die gaat ditmaal naar Nederland. De competitiewedstrijd Nec-Ado Den Haag zal er worden bijgewoond met de bedoeling Bjorn Vleminckx in volle glorie aan het werk te zien. Wie meer info wenst over deze voetbalreis kan terecht op de website van KSK Beveren.

* Ghanese versterking voor KSK Beveren op komst.
Tijdens de voorbije beloftenwedstrijden mochten Ernest Asante en Daniël Boateng, beiden afkomstig uit de Feyenoord-school nabij de Ghanese hoofdstad Accra, hun kunnen bewijzen en dat deden ze blijkbaar danig goed dat zowel Ernest als Daniël nu een contract van KSKB kregen aangeboden. Het gaat hier om een middenvelder en een aanvaller die dus binnenkort speelgerechtigd zullen zijn.

PVW