StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WELKOM RS WAASLAND.

Spektakelploeg van het moment de gast op de Freethiel.

Als je vorig seizoen na een dubbele barragewedstrijd pas in de ultieme slotseconden van de tweede wedstrijd en dan nog tegen de gang van het spel in, wordt uitgeschakeld door Lierse en daardoor de eindronde en de nodige centjes aan je neus ziet voorbijgaan, dan kan je moeilijk spreken van een verrassing als enkele maanden later datzelfde Waasland opnieuw fier in de top 5 van de Exqi League blinkt. Het trainersduo De Roover-De Maesschalck heeft schitterend werk verricht op Puyenbeke, maar kon uiteraard niet verhinderen dat zijn gegeerd prijsschutter Hervé Onana naar STVV vertrok. Wie echter dacht dat hierdoor RS Waasland zou onthoofd zijn, blijkt de bal compleet mis te slaan. Waasland kon zijn kern grotendeels behouden en posteerde op de plaats van Onana de 25-jarige Congolees Jean-Paul KieloLezi. Alhoewel het nog vroeg is om nu reeds bepaalde besluiten te trekken, ziet het er naar uit dat dit een schot in de roos gaat worden, want na amper 5 matchen vond de ex-speler van o.a. Lokeren en Kv Mechelen, toch al 6 keer de weg naar de vijandige netten.

Toch is de kracht en verdienste van het huidige RS Waasland vooral de collectiviteit. Samen met Brussels wist Waasland al 12 keer te scoren en dat staat in schril contrast met de slechts 4 goals die Beveren tot nu toe kon aantekenen. Opgemerkt moet natuurlijk worden dat onze buren een keertje meer in de wei kwamen. Met een doelsaldo van +4 mag Waasland best de spektakelploeg van het moment worden genoemd. Afgelopen zaterdag nog boog het in de tweede helft tegen Ronse een 1-2 achterstand om naar 3-2 winst, maar de week voordien gaf het in Doornik een 1-3 voorsprong nog uit handen (eindstand 3-3).

Keurig werk dus van de introverte Bart De Roover en de waardering voor zijn arbeid is dan ook inmiddels het Waasland ontgroeid, want Bart was één van de hoofdkandidaten om op ’t Kiel de ontslagen Aimé Antheunis op te volgen. Vorig seizoen deelden Beveren en Waasland broederlijk de driepunters. In de heenronde won Beveren op 20 december met 2-1 na goals van De Keersmaeker (hoe zou het overigens met Gianni zijn?) en Vanbelle die omstreeks de jaarwisseling het vizier bij vrijschoppen bijzonder scherp had afgesteld. Op de voorlaatste speeldag trok RS Waasland aan het langste eind en redde Traoé de Beverse eer (2-1). Die goeie prestaties van Ousmane in de laatste wedstrijden leverden hem een tweejarige contractverlenging op, maar onder de vleugels van Boskamp schijnt de Fransman zich allerminst in zijn sas te voelen.

De Wase derby kondigt zich alvast leuk en aantrekkelijk aan en hopelijk is de nieuwe tribune wat beter gevuld dan tot nu toe het geval was. Beveren vormde in Oostende al een hechter blok en kon mits wat meer koelbloedigheid zelfs een eerste uitoverwinning hebben geboekt. Waasland van zijn kant scoort vlot, laat ook relatief gemakkelijk tegenscoren, maar zolang je een keertje meer raak treft dan de tegenstander is dat uiteraard niet erg. Bij de bezoekers vinden we nog altijd de oud-spelers Enzo Neve en Anouar Bou-Sfia terug als vaste waarden. Bevestigt Waasland al het goede waarmee ze nu al maanden worden overgoten, of kan Beveren een eerste keer dit seizoen een degelijke partij neerzetten en de supporters eens goed verwennen, het antwoord op deze vraag volgt zaterdag omstreeks 22 uur.

Patrick Van Wesemael.