voetbal Beverse beloften behouden maximum.

De belofteploeg van David Penneman heeft vanavond voor een eerste stunt gezorgd door een vijftien op vijftien neer te zetten. Het slachtoffer vanavond was het RS Waasland van Danny Pfaff dat in eigen vesting met 0-2 werd verslagen.

Gedurende de eerste helft had Beveren een kleine 70 procent balbezit, maar het vinden van de gepaste opening was moeilijk. Zoals zovaak in dat soort wedstrijden lag een stilstaande fase aan de basis van de openingstreffer. Omstreeks de 20ste minuut trapte Jordy Cathoir een vrijschop die door Kenn Van Leysebeth in doel werd verlengd. Beveren kon uit de Waasland-ontknelling komen en versierde een drietal goeie doelkansen die werden gemist. In de slotminuut van de eerste helft was RS Waasland dichtbij de gelijkmaker, maar die werd door Jordi De Jonghe op een schitterende wijze verhinderd.

De tweede helft werd door KSKB bijzonder nonchalant aangevat en dat resulteerde in een terechte uitsluiting voor Jeffrey Rentmeister. Aan de rust werd overigens met het oog op de wedstrijd van morgen, Jordy Cathoir vervangen door Jordy Van Cauteren. Beveren ging achteraan man-op-man spelen en beleefde enkele moeilijke minuten. Toch waren het de mannen van David Penneman die in de laatste minuut de score konden verdubbelen. Een fout op de ingevallen Jasper Sulmon werd met een strafschop bestraft en die werd perfect omgezet door Joachim Van Damme.

Eindstand dus 0 – 2 en een formidabele vijf op vijf of vijftien op vijftien in punten uitgedrukt.

Beveren speelde met Jordi De Jonghe in doel.
Achteraan Yannick Aerts, Jeffrey Rentmeister, Van Damme en Yves Kabwe.
Middenveld Cathoir, Kindt, Gianny De Keersmaecker.
Vooraan Van Leysebeth, Smolders en Asante.
Op het uur werd De Keersmaecker vervangen door De Beule en na 65 minuten ruilde Kenn Van Leysebeth zijn plaats in voor Jasper Sulmon.