StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BEVEREN-WAASLAND.

Beste thuismatch levert verliespartij op.

De goeie eerste helft in Oostende vorige week, kreeg zaterdagavond tegen Waasland een dubbelganger. Al voetballend versierde KSKB enkele mooie doelkansen, maar vooraan moet het gevaar voorlopig te vaak alleen van Kristof Snelders komen en daar weten de defensies meestal wel raad mee. En als er met kansen wordt gemorst, zegt een ongeschreven voetbalwet dat het doelpunt wel aan de overkant zal vallen en dat was zaterdagavond niet anders. Lang konden de bezoekers die duidelijk voor een puntje waren gekomen, niet genieten van de goal die door Sampil werd gemaakt, want een foutieve ingreep op Snelders leverde een strafschop op die door Vanbelle keurig werd omgezet. Waasland mocht aan de rust met die 1-1 best tevreden zijn en Beveren liet zijn supporters halverwege met een gevoel van “zeker niet slecht” naar het themacafé vertrekken.

Die goeie eerste helft kende alweer geen vervolg waardoor Waasland, zonder zelf een tandje bij te steken, beter in de partij kwam en uiteindelijk via Bourabia een lichtgeflatteerde overwinning uit de brand kon slepen. De mannen van Boskamp voetbalden nog wel wat halve en hele kansen bij mekaar, maar er moet dringend iets worden gedaan aan het scorend vermogen, maar ook in het verdedigend compartiment is er nog werk aan de winkel. De nieuwkomers Stijn De Wilde en Pieter Collen kunnen tot nu toe niet bekoren, maar hebben de potentie dat in de toekomst wel te doen. Alleen is de vraag hoeveel krediet zij nog tegoed hebben bij de trainer, want ik kan me voorstellen dat Ceesay, Vervaet en Yannick Aerts om er maar enkele te noemen, stilaan ongeduldig worden. En wat is er aan de hand met Kokot, Traoré en Gianni De Keersmaeker ? Het zijn stuk voor stuk spelers die het in zich hebben een actie te maken en beslissend kunnen zijn. Hoopgevend was alvast de prestatie van Jacobs die op plaats van de geblesseerde Baghdad speelde. Steven lijkt zich bijzonder snel thuis te voelen op de Freethiel en dat is zeker het gevolg van ontegensprekelijke klasse.

Al bij al een spijtige en onnodige nederlaag, want Beveren speelde tegen RSW zijn beste van de 3 thuismatchen en werd daarvoor niet beloond. Waasland daarentegen mikte vanaf de eerste minuut op een gelijkspel (iets wat Boussu en Tubeke niet deden) en keerde met een driepunter terug naar Puyenbeke. Toch kan de ploeg van Bart De Roover niets worden verweten, want op verplaatsing is het hun volste recht om zo voor de dag te komen en het is aan de thuisploeg om de tegenstander tot een ander spelconcept te dwingen door te scoren. Alvast een dikke proficiat aan Bart De Roover en zijn jongens voor hun co-leiderschap met Eupen. We hadden daar natuurlijk liever zelf gestaan als KSKB zijnde, maar de beperkte financiële mogelijkheden van RS Waasland in acht genomen, kunnen we alleen maar veel respect tonen voor hetgeen onze buren presteren.

Patrick Van Wesemael.