StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING DENDER – BEVEREN.

Vuurwerk gegarandeerd.

Er zijn zo op het eerste zicht weinig wedstrijden in de Exqi League waar ik op voorhand van vind : “hiervoor ga ik op het puntje van mijn stoel zitten”, maar Dender-Beveren is er wel zo eentje. Door de hele voorgeschiedenis Asselman-Boskamp en de manier waarop de betrokken partijen uit mekaar zijn gegaan, zou het er vrijdagavond wel eens warmpjes aan toe kunnen gaan in het Florent Beeckmanstadion.

Het was genieten voor de journalisten en de lezers om de laatste maanden van vorig seizoen de bijna dagelijkse afleverinen van de succesvolle soap Asselman-Boskamp te volgen, maar voor de Dender- fans en spelers moet het een bijna ondraaglijke spanning zijn geweest,veroorzaakt door hoofdrolspelers die hun sporen als topvoetballer hebben verdiend. Zij zouden dus als geen ander moeten weten en beseffen welke ravage zo’n conflict in een vereniging kan aanrichten wanneer dat via de media wordt gespeeld. Onbegrijpelijk hoe mensen met een voorbeeldfunctie in de maatschappij en in het bijzonder de al zo kritisch bekeken wereld van de sport, zich tot dit niveau laten verlagen.

Maar er zijn nog meer redenen waarom Dender-Beveren uitermate interessant kan worden. In beide kampen lopen wel enkele spelers rond die in een recent of wat verder verleden, de kleuren van de tegenstander verdedigden, wat natuurlijk daarom niet wil zeggen dat deze jongens op revanche zijn belust. Bart Van Den Eede en Kristof Imschoot hebben de Freethiel wellicht destijds niet met een gevoel van “super” verlaten, maar zullen de afgelopen jaren zeker elders hebben ervaren dat het ook daar niet altijd rozengeur en maneschijn is. Het zijn dankbare kerels die met een Beverse jeugdopleiding in de benen, een schitterende carrière hebben uitgebouwd. Jammer voor Bart dat blessureleed een beetje als een rode draad doorheen die voetbalcarrière is gelopen. Van Steven Jacobs en Kenn Van Lijsebeth weten we onvoldoende over de omstandigheden waarin zij het Florent Beeckmanstadion hebben verlaten. Steven heeft in ieder geval op korte tijd laten zien dat hij een polyvalente speler is die nog moeilijk uit de ploeg weg te denken valt. De aanwerving van Kenn Van Lijsebeth moet eerder worden gezien in het kader van het driejarenproject dat door voorzitter Verelst en Johan Boskamp werd uitgestippeld met als beoogd einddoel de promotie naar de Jupiler Pro-League.

In het onderlinge duel tussen Asselman en Boskamp, trekt Patrick voorlopig aan het langste eind, want Dender totaliseert precies dubbel zoveel punten als Beveren, nl. 10 en daarmee staat het op een strategisch gunstige zevende plaats in de rangschikking. Waarom strategisch gunstig ? Omdat Dender slechts 5 wedstrijden heeft gespeeld en met zijn tien punten amper 4 puntjes minder telt dan de bovenste ploegen die daarvoor wel een partij meer nodig hadden. Kortom, Dender kan op die manier de druk afhouden en bevindt zich op een zucht van de plaatsen die aan het slot van de race goed zijn voor prijzengeld.

Dender degradeerde vorig seizoen naar de Exqi League, maar heeft zijn ambitie om die verloren plaats snel weer in te nemen, nooit onder stoelen of banken gestoken. Met Smajic, De Petter en Destorme vertrokken wel 3 schitterende voetballers, maar voor de vervangers (en die kwamen vlotjes binnen) is het een kwestie van tijd om hun roemruchte voorgangers te doen vergeten. Bij die nieuwkomers van de gastheren vrijdagavond vinden we dus Imschoot terug en dat is momenteel de man in vorm. Kristof pakte naast een contractverlenging bij KV Mechelen en smeekte openbaar en op blote knieën naar onderdak. Dender hapte toe en Kristof bedankte met goals, assists en leiderschap. Met een doelpuntenverhouding van 9 voor en 6 tegen, doet het merkelijk beter dan onze Beverboys die met 5 gemaakt en 8 tegengoals aan –3 zitten. Dender won 3 van zijn 5 gespeelde matchen, terwijl Beveren slechts één keer de zoete smaak van een overwinning kon proeven tot op heden. De cijfers spreken dus duidelijk in het voordeel van Dender, maar het mooie aan voetbal is dat cijfers en statistieken niet de minste garantie vormen en dat elke wedstrijd wordt aangevangen met een 0-0.

Ik zal vrijdagavond alvast van de partij zijn in Den Belly’s, jullie toch ook ?

Patrick Van Wesemael.