voetbal NABESCHOUWING DENDER-BEVEREN..

Dertig sterke minuten van Dender leveren meer op dan 45 minuten Beverse dominantie. Het is ergerlijk een wedstrijd met 1-0 te verliezen waarin de winnende ploeg als gevaarlijkste fase van de tweede helft, enkel een terugspeelbal van Peersman op doelman Jordi De Jonghe, kan voorleggen. Toch overkwam het Beveren gisterenavond in het Florent Beeckmanstadion waardoor de derde en totaal onnodige nederlaag van het seizoen een feit was.

Het eerste half uur van Dender was behoorlijk verschroeiend en Erwin Lemmens kon met een aantal uitstekende reddingen, eerst de openingsgoal van Dender en later een verdubbeling van de 1-0 voorsprong, verhinderen. Dat Kristof Imschoot na iets meer dan 10 minuten de gasten op winst had geschoten, kan niet eens meer een verrassing worden genoemd. Kristof is bijzonder sterk bezig en speelt al weken op Jupiler Pro League niveau. Beveren kon in die eerste helft slechts uitpakken met een paar schuchtere pogingen van o.a. Gertjan Martens, maar dat waren opwarmertjes voor Dender-goalie Peter Mollez. Minstens even pijnlijk als de opgelopen 1-0 aan de rust, was de oogblessure van Erwin Lemmens. In een interview tijdens de pauze vertelde keeperstrainer Luc Strobbe aan Exqi Sport dat er gevreesd werd voor een breuk van de oogkast en dat zou meerdere weken onbeschikbaarheid betekenen. Erwin liep deze ernstige blessure op na een botsing met Dender-speler Henri Munyaneza omstreeks het half uur en moest zich een tiental minuten later noodgedwongen laten vervangen door de zeventienjarige Jordi De Jonghe.

Voor het tweede bedrijf deed Boskamp een beroep op Michaël Lacroix en mocht Gertjan Martens in de kleedkamer blijven. Was het Dender dat onbewust zijn voorsprong ging verdedigen, of was het Beveren dat bij die 1-0 achterstand niet anders kon dan op zoek gaan naar de gelijkmaker, feit was dat de thuisploeg na rust geen poot meer aan de grond kreeg en Beveren een drietal keer dichtbij de verdiende 1-1 kwam en zelfs een strafschop op Snelders mocht claimen. In het slotkwartier werd een hardwerkende, maar wat ongelukkige Ceesay (voor het eerst aan de aftrap dit seizoen), geruild voor Stijn De Wilde, maar die kon zich alweer niet echt doorzetten en de score bleef wat ze was na 12 minuten, 1-0.

Na Waasland opnieuw pijnlijk verlies voor Beveren dat steeds dieper wegzakt in de rangschikking en met een thuiswedstrijd tegen Antwerp en een verplaatsing naar Lierse voor de boeg (beiden op vrijdagavond, respectievelijk 2 en 9 oktober), zijn dat geen al te beste vooruitzichten. Hoopgevend is alvast dat er meer voetbal in de ploeg zit dan enkele weken geleden, maar dat moet nu dringend geconcretiseerd worden in klassementspunten. Het winnen van een wedstrijd, het lijkt ook in de Exqi League een loodzware opdracht geworden voor Beveren en dat met heel wat jongens die zelfs ervaring op het hoogste niveau kunnen voorleggen. Paniek zou echter een slechte raadgever zijn en laten we ons vooral optrekken aan de meer dan degelijke prestaties van gisteren en vorige week tegen Waasland, want zelf ben ik ervan overtuigd dat je geen drie wedstrijden op dat niveau speelt en ze ook alle drie verliest.