StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Lemmens en Boskamp onder het mes.
Vandaag en wellicht ook de komende dagen, zal het op de Freethiel wat stiller zijn dan gewoonlijk en dat is zeker geen knipoog richting Erwin Lemmens die in principe rond deze tijd ontwaakt uit een diepe slaap in een ziekenhuis te Sint-Niklaas waar hij werd geopereerd aan diverse breuken zoals het jukbeen en de kaak. Zijn onbeschikbaarheid zal zeker meerdere weken bedragen. Ook Boskamp zal vandaag een medische ingreep ondergaan aan één van zijn ogen, maar hoe lang hij noodgedwongen stadionverbod van de dokter zal krijgen, daarop hebben we momenteel geen zicht. Langs deze weg wensen we uiteraard Erwin en Jan een voorspoedig herstel toe.

* Bornem ligt op koers voor alweer een schitterende kampioenschaprace.
Huwelijken waarin het meteen klikt en blijft klikken (in voetballand is een seizoen of twee-drie al een eeuwigheid), ze zijn in het trainerswereldje een even grote uitzondering als in het dagdagelijkse leven. Het minste wat kan worden gezegd van de romance tussen Bart Selleslags en KSV Bornem, is dat zij zich veelbelovend en hoopvol aftekent. In zijn eerste seizoen op Breeven kreeg Bart een totaal nieuwe en behoorlijk jonge spelersgroep in handen die af en toe redelijk Bevers getint was. Zo kreeg bv. Koen Stabel de kans om zich te ontwikkelen als basisspeler en die greep hij met beide handen. Bart heeft vermoedelijk stiekem een snelcursus bouwpromotor gevolgd, want de puzzelstukjes vielen ontzettend vlot in mekaar met als resultaat een vooraf als onmogelijk gewaande deelname aan de eindronde. Het slotakkoord kwam er niet, want Bornem verloor in Bertrix met 1-0 (datzelfde Bertrix was aan het begin van het seizoen al een taaie bekerkluif voor KSK Beveren), maar KSV kon wel terugblikken op een bijzonder geslaagd seizoen dat zeker een eervolle vermelding in de geschiedenisboeken zal krijgen. En dit seizoen belooft opnieuw een jaargang vol spannende wedstrijden, mooie resultaten en vooral goed voetbal te worden. Bornem startte met een 2 op 6, maar kon in de wedstrijden op Lyra en thuis tegen Grimbergen niet rekenen op de medewerking van Dame Fortuna. De huidige leider Grimbergen met 13 op 15, kreeg in Bornem voetballes en kon slechts in de slotseconden toen de KSV-portier met een zware blessure was uitgevallen, evenwicht in de score brengen (1-1). Ondanks die pech is Bornem ondertussen opgerukt naar een keurige vierde plaats en is het op gelijke hoogte gekomen van het verrassende Sint-Gillis-Waas dat door de sympathieke Robby Buyens wordt gecoacht. Een leuke dubbele confrontatie tussen beide ploegen ligt dus in het verschiet.

* Gaan beloften vanavond op zoek naar zesde opeenvolgende driepunter.
De Beverse doublures zijn bezig aan een onwaarschijnlijk knappe serie resultaten. Voetbalkundig ziet trainer David Penneman regelmatig nog een pak verbeterpunten, maar met een 15 op 15 kan het de eerste weken niet meer stuk. En dan te weten dat voorlopig geen beroep meer wordt gedaan op de verbannen spelers Traoré en Kokot die de eerste twee wedstrijden wel geselecteerd werden en duidelijk hun stempel drukten. Als de techniek ons niet in de steek laat, zal er vanavond na 22.30 uur een verslagje online staan.

PVW