voetbal BELOFTEN LIJKEN ONSTUITBAAR.

Met de winnende coach van vrijdagavond Patrick Asselman als aandachtig toeschouwer op de tribune, kwam Beveren met het volgende elftal aan de aftrap tegen de doublures van Dender : Bram De Bruyn, Yannic Aerts, Van Cauteren Jordy, Joachim Van Damme, Yves Kabwe, Cathoir Jordy, Assante Ernest, Van Lijsebeth Kenn, Pieter Vervaet, Adao Kalala en Jeffrey Rentmeister. Naast trainer David Penneman namen ook de wisselspelers Mauroo janssens, Jens Bonne, Gianni De Keersmaecker en Stanny De Beule plaats op de bank.

Het indrukwekkende lijstje opeenvolgende overwinningen doortrekken en liefst met goed voetbal, dat zal ongetwijfeld de opdracht geweest zijn waarmee David Penneman zijn pupillen vanavond tegen Dender op de groene rechthoek stuurde. Dender, subtopper met enkele punten minder dan Beveren, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld, had in de eerste helft het beste van het spel zonder echter groots te zijn. Bram De Bruyn moest enkele keren gevat ingrijpen, maar kwijtte zich perfect van zijn taak. Beveren kon in 45 minuten nauwelijks dreigen en raakte niet verder dan een ongevaarlijke schuiver van Pieter Vervaet. Met de logische 0-0 ruststand mocht Beveren alvast het meest tevreden zijn. Beste man in het Beverse kamp die eerste helft was de Ghanees Ernest Assante die op het middenveld het matige niveau van zijn ploegmaats vlotjes oversteeg.

Het kopje thee aan de rust was wellicht vergezeld van een ferme donderpreek afgestoken door David Penneman, want in de tweede helft kregen we een heel ander Beveren te zien. Er waren amper 5 minuten gespeeld toen een knappe combinatie Van Lijsebeth-Vervaet werd afgerond door uitblinker Ernest Assante. Op het uur stonden de bordjes weer gelijk en ditmaal was het het Afrikaanse nummer 8 van Dender dat zijn puike wedstrijd bekroond zag met een doelpunt. Beveren hield het hoofd koel en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er ook en het is helemaal geen toeval meer dat die door Joachim Van Damme op hoekschop werd binnengekopt. De Dender-doelman haalde nog een gemaakt doelpunt van Kabwe onder de lat weg, maar de 2-1 overwinning kwam niet meer in het gedrang. Onze beloften speelden een veel betere tweede helft en kunnen op basis daarvan aanspraak maken op een verdiende zesde opeenvolgende winstpartij. David Penneman bracht al zijn invallers in het veld en zij kwamen de plaats innemen van Aerts, Van Lijsebeth en de licht geblesseerde Jordy Cathoir.