voetbal BELOFTEN LEIDEN NODELOOS PUNTENVERLIES NA SPEKTAKELMATCH.

Enkele dagen problemen met het internet zijn de oorzaak dat dit verslagje pas dinsdag online staat waarvoor uiteraard onze verontschuldigingen.

Het zou natuurlijk een keertje gebeuren, maar maandagavond hebben de Beverse invallers hun eerste competitiepunten verloren. Tot de 85ste minuut zag het er nog naar uit dat de mannen van David Penneman op een logische zevende opeenvolgende overwinning zouden afstevenen, maar op de Bosuil moet je als team alert zijn tot het laatste fluitsignaal (vraag dat maar eens aan de entourage van Vitosja Sofia).

Beveren begon nochtans prima aan de wedstrijd en die leuke beginfase werd al na 5 minuten bekroond met een schitterend afstandsschot van Jordy Cathoir. De leiders bleven goed voetballen, maar moesten de thuisploeg in de 20ste minuut naast zich dulden in de stand (1-1). Lang Kreeg Antwerp niet om van die gelijkmaker te genieten, want een minuutje later zette Kenn Van Lijsebeth Beveren op 1-2. Onze jongens bleven vlot combineren waardoor we op het middenveld met Daniël Boateng voortdurend een mannetje extra hadden. Dat overwicht werd nog in het eerste bedrijf uitgedrukt met een derde Bevers doelpunt dat op naam van Michaël Lacroix kwam.

Na de pauze leek het besef van een nieuwe overwinning die in de maak was, onbegrijpelijk verlammend te werken. Daar waar het ruime Bosuilterrein optimale mogelijkheden biedt om er combinerend uit te komen, bleven de Beverse spelers rondom de eigen zestien meter en speelhelft hangen en ook al raakte Antwerp nauwelijks aan kansen, je kon zo voorvoelen dat dit wel eens slecht zou kunnen aflopen. In de 85ste minuut kon de thuisploeg milderen tot 2-3 en na een hoekschop in de slotminuut viel de totaal onnodige gelijkmaker dan toch nog. Was het een kwestie van overmoed of gewoon het onbewust doordringen van het besef dat het sprookje eens moest eindigen, op basis van een knappe eerste time was dit puntenverlies helemaal niet nodig geweest. Misschien is het zelfs niet slecht dat die eerste “zonde” is begaan waardoor die druk alvast is weggenomen. In ieder geval, met 19 op 21 werd een droomstart genomen en met een trainer die dan nog regelmatig verbeterpunten ziet, kan dat alleen maar veel moois voor de toekomst beloven.
Donderdagavond wacht op de Freethiel om 20 uur de volgende opdracht en wel tegen de kampioen van vorig seizoen Lierse.